Vágólapra másolva!
Majdnem botrányba fulladt az angol Ligakupa második fordulójában játszott Yeovil-Birmingham meccs, amelyen a hazaik úgy egyenlítettek a rendes játékidő végén, hogy nem adták vissza a labdát.

A Birmingham 2-1-re vezetett, amikor a 90. percben Colin Doyle kapus kirúgta a labdát az oldalvonalon túlra, hogy ápolni lehessen csapattársát, Dan Burnt. A Yeovil azonban nem vette figyelembe az íratlan szabályt, és nem adta vissza a labdát, hanem támadást indított, és miközben a Birmmingham-játékosok lefagyva álltak, Byron Webster kiegyenlített.

A birminghamiek őrjöngtek, de nem tehettek semmit, a bíró megadta a gólt, így jöhetett a hosszabbítás. A 105. percben a Yeovil megszerezte a vezetést, majd rögtön ezután az edzőjük, Gary Johnson szólt a játékosoknak, hogy hagyják gólt lőni a Birminghamet kompenzáció gyanánt.

Így is lett, Lee Novak akdálytalanul vihette a kapuig a labdát, és mivel újabb gól már nem esett, így 3-3 után végül tizenegyesek döntöttek. A büntetőket a Birmingham rúgta jobban, így ők jutottak be a Ligakupa harmadik fordulójába, de az edző, Lee Clarke így is dühös volt a lefújás után.

"A szüleim úgy neveltek, hogy jó sportember legyek, akár nyer, akár veszít, akár döntetlent játszik a csapatom. Könnyű gólt engedni az ellenfélnek, amikor vezet a csapatod, de a Yeovil sportszerűtlen gólja előtt még mi álltunk továbbjutásra a rendes játékidő végén" - füstölgött Clarke.

A Yeovil edzője, Gary Johnson azt mondta, ő szólt a csapatának, hogy ne adják vissza a labdát, de arra nem számított, hogy a Birmingham-játékosok leállnak majd. "Arra sem számítottam, hogy Webster gólt szerez a bedobás után. Bevallom, kicsit már elegünk volt abból, hogy az ellenfél mindig kirúgdossa a labdát, amikor épp egy gólért hajtunk, a legutóbbi három meccsünkön folyton ez történt velünk. A kisördög ott bújkált bennem, hogy ne adjuk vissza a labdát, de nem hittem, hogy ilyen események követik majd a döntést. Elnézést kérek a Birmingham játékosaitól, edzői stábjától és szurkolóitól" - nyilatkozta Johnson a meccse után.