Vágólapra másolva!
Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint az elmúlt három év legjobb játékát kell nyújtania a magyar fociválogatottnak ahhoz, hogy a pénteki világbajnoki selejtezőn legyőzze a román csapatot.

„Mint igazi sportemberek, győzelemre szeretnénk játszani, de ez különösen nehéz Bukarestben egy magyar válogatottnak, a legtöbbször sikertelenek is voltunk itt. Ha jól tudom, több mint harminc év után nyerhetnénk Bukarestben” – kezdte Egervári Sándor a mérkőzés helyszínén tartott sajtótájékoztatót.

A szövetségi kapitány szerint a magyar védelem stabilitása lesz az egyik legfontosabb a pénteki meccsen. „Sajnos kiesett két rutinos, érett játékosunk, az egyik Juhász Roland , a másik pedig Mészáros Norbert, a csapat egyik leggyorsabb védője, de bízom benne, hogy a csehek elleni meccshez képest jóval zártabban fogunk védekezni.”

Victor Piturca, a románok szövetségi kapitánya nem hívta be a keretbe Adrian Mutut, a román újságírók megkérdezték Egervárit, hogy ő számítana-e a csatárra, ha magyar lenne. „Ezen sosem gondolkoztam, így nem is tudok választ adni erre a kérdésre. Tudjuk, hogy Mutu egy nagyszerű játékos, de gondolom, hogy ezt itt, Bukarestben nem kell megerősítenem, Ugyanakkor mi nem a románok kimaradó játékosaival, hanem a saját csapatunkkal foglalkozunk.”

Egervári a várható hangulatról, és a pszichés nyomásról elmondta: a budapesti, 2-2-re végződött vb-selejtező az utóbbi évtizedek egyik legsportszerűbb mérkőzése volt, pedig tétmeccsről volt szó, így bízik abban, hogy a pénteki találkozó is hasonló körülmények között zajlik majd. „De egyébként, aki fél az ellenféltől, az ne menjen el edzőnek, és ne menjen Bukarestbe meccset játszani”- tette hozzá.

A várható kezdőcsapatról a szövetségi kapitány annyit árult el, hogy nagyjából összeállt már a fejében, de csak a meccs előtt fogja kihirdetni.