Vágólapra másolva!
A Benedek Tibor vezette vb-címvédő férfivízilabda-válogatott  teljes kerettel ott lesz a fociválogatott kedd esti, észtek elleni vb-selejtezőjén.

Benedek Tibor szövetségi kapitány az Mlsz.hu-nak elmondta, csapata átérzi a Bukarestben 3-0-s vereséget szenvedett focisták nehéz helyzetét, és azzal is biztosítja támogatásáról Egervári Sándor együttesét, hogy teljes létszámban ott lesz a Puskás-stadionban.

"Azt gondolom, hogy a vb-győzelmünk és a korábbi sikereink hitelessé teszik a csapatot a közvélemény szemében, és egy ilyen nehéz pillanatban ki kellett állnunk a válogatott mellett" - mondta az MLSZ honlapjának Benedek Tibor. "Minden csapatnak vannak sikerei és kudarcai, az utóbbiakért sem lehet elítélni a játékosokat, ugyanis erről szól a sport, az egyik csapat nyer, a másik pedig veszít."

Benedek úgy fogalmazott, nem váltják meg a világot ezzel a gesztussal, de ha egy kicsit is tudnak segíteni már megérte. "Az utóbbi másfél évtizedben rengeteg kudarc érte a pólóválogatottat, én a mai napig felhasználom a negatív élményeket a győzelmeim eléréséhez, válogatott játékosként mindig ezekből merítettünk erőt, nélkülük talán a sikerek sem jöttek volna. Egy erős csapat mindig fel tud állni a padlóról, és meggyőződésem, hogy a futballválogatott játékosai erős csapatot alkotnak" - érvelt a háromszoros olimpiai bajnok, aki arra számít, hogy Dzsudzsákék dühből, dacból is megmutatják, sokkal többre képesek.