Vágólapra másolva!
Nemcsak a tévében, hanem élő streamen is követheti a keddi Bajnokok Ligája-mérkőzéseket az Origón. Most kedden a Dortmund-Napoli rangadót nézhetik meg, amelyen a tavasszal még döntőt játszó német csapatnak nincs más választása, győznie kell, ha nem akar lemaradni a továbbjutásról.

Jürgen Klopp csapatának két körrel a vége előtt hat pontja van az idei BL-kiírás legkeményebb csoportjában, amivel a harmadik helyre szorul az egyaránt 9-9 pontos Arsenal és Napoli mögött. A csoportkör első fordulójában az olaszok Higuaín és Insigne góljaival verték a Dortmundot, amely nem tudott betalálni, és csak Zuniga öngóljával szépített a hajrában.

A Dortmund a hétvégén 3-0-ra elvesztette a Bayern elleni rangadót, amivel hétpontos hátrányba került a müncheniekhez képest, de a legnagyobb gondot nem is ez okozza Kloppnak, hanem az, hogy gyakorlatilag a teljes védelme hiányozni fog, mivel Hummels, Subotic és Schelmzer is sérült.

A Bayern ellen Grosskreutez, Szokratisz, Manuel Friedrich és Durm alkotta a hátvédsort, de mivel a múlt héten leigazolt Friedrich nem lett nevezve a BL-be, a Kicker szerint Kehl játszhat belső védőt az olaszok ellen. A középpályás Gündogan sincs bevethető állapotban, fel van tehát adva a lecke a hullámvölgybe került Dortmundnak, amely 2010 februárja óta nem vesztett el három tétmeccset zsinórban.

A nápolyiak sem hangoltak jól a keddi meccsre, miután meglepetésre 1-0-ra kikaptak odahaza a Parma ellen. A Napoli nem valami acélos idegenben a nemzetközi kupákban, legutóbbi tizennégy meccséből ugyanis mindössze hármat tudott megnyerni.

Rafa Beníteznek leginkább amiatt fájhat a feje, hogy a csapat irányítója, Hamsik a Parma ellen megsérült, rajta kívül Zunigára és Mestóra sem számíthat Dortmundban a spanyol edző. Mivel a nápolyiaknak hárompontos előnye van a Dortmund előtt, egy döntetlennel már kiharcolhatja a továbbjutást az olasz csapat.

A Dortmund-Napoli rangadóról akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. Később, a BL-idény minden szakaszában megtalálja az online streamet a Sport TV meccseiről.