Vágólapra másolva!
Mindössze negyven percig tartott a Rohod-Vasmegyer találkozó Szabolcs megye másodosztályú focibajnokságban. A hazai edző szerint a vendégek a három pontért rendeztek színházat az anyázó brazil játékosuk főszereplésével, akit később elismerően ölelgettek. A rendőrt hívó vasmegyeriek viszont állítják, a braziljuk nem is tud magyarul, az ölelgetés a hazautazásának szólt.

A Szon.hu azt írja a szünet előtt 0-0-nál a vendégek brazil légiósa, Edson és a hazai Pataki Gábor összeakaszkodott. Mindketten sárga lapot kaptak, a rohodinak már volt előtte, így leküldték.

Pataki állítólag már az öltözőkulcsra várt, amikor a brazil beszólt neki. Erre visszatért a pályára, és üldözni kezdte ellenfelét, amibe néhány rohodi néző is beszállt, a Szon.hu úgy tudja, a brazil a kergetést megúszta egy nyakassal.

A vendégcsapat erre levonult, a bírók lefújták a meccset. A Szabolcsfoci.hu eredménylistája szerint a találkozót 3-0-val a vendégek kapták meg.

A Szon.hu mindkét oldalt megszólította, Kósa Attila, a Rohod edzője már az ifimeccsen is balhét látott. "A vasmegyeri szurkolóhölgyek összetűzésbe keveredtek a mi kispadunkon ülőkkel, és csemetéik sem viselkedtek sportszerűen, ki is állítottak tőlük egy fiatalt. Rossz érzésem volt, szinte éreztem, hogy a felnőtt meccsen sem lesz minden rendben."

A bemelegítés közben fel is hívta focistái figyelmét, legyenek észnél, ne üljenek fel semmilyen provokációnak. "Sajnos, Don Diego elérte célját, sikerült a balhét berobbantania. Edson egyértelműen provokálta játékosunkat, akinek az anyját szidta. Neki azonban nyilvánvalóan nem lett volna szabad erre ugrania. A lefújás után nem hiába csókolgatták a társak a brazil fiút, mert a meccs alapján esélyük nem volt a győzelemre, a lefújásig csak védekeztek. Edzőjük kulturáltan kommentálta az eseményeket, szerinte is megnyertük volna a mérkőzést, amiben mi biztosak voltunk."

Resán Attila, a vasmegyeri egyesület elnöke szerint a hazai Pataki Gábor megütötte Edsont, a második sárgája előtt. "Hogy szidott volna bárkit is? Meg sem szólalt, hisz nem is tud magyarul! Alig tudtuk megvédeni. Mielőtt az öltözőbe értünk volna, hátulról valaki megint megütötte Edsont."

A vendégek kihívták a rendőrséget, úgy látták, a rendezők nem tudják biztosítani a távozásukat. "Ilyen lincshangulatot még nem éltem át, mint ezen a mérkőzésen! Ehhez még annyit, Edsont azért ölelgették a társak, mert kedden hazautazott, jó ideig nem fognak találkozni vele. El lehet képzelni, a huszonegy éves brazil futballista mit fog otthon mesélni."

A tabellán a Vasmegyer a 9. helyen áll 22 ponttal, a Rohod a 14. 12 ponttal.