James Rodriguez bombagólját nem lehetett felülmúlni

focivébé, foci-vb, kolumbia-uruguay
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - JUNE 28: James Rodriguez of Colombia scores his team's first goal past Fernando Muslera of Uruguay during the 2014 FIFA World Cup Brazil round of 16 match between Colombia and Uruguay at Maracana on June 28, 2014 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Vágólapra másolva!
James Rodrigueznek, a kolumbiai válogatott csatárának az Uruguay ellen szerzett találatát választották a szurkolók a nyolc napja befejeződött brazíliai labdarúgó-világbajnokság legszebb góljának.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján több mint négymillió drukker adta le voksát, ez alapján lett - a napokon belül a Real Madridhoz igazoló - Rodriguezé a torna gólja.

A brazíliai világbajnokságon hat találattal gólkirályként záró Rodriguez a nyolcaddöntőben egy neki fejelt labdát mellel tett maga elé, majd kapásból bombázott a kapuba úgy, hogy a labda a felső lécről került a hálóba.


A 23 éves Rodriguez mögött a második helyen Robin van Persie végzett, a Manchester United holland támadója a spanyolok elleni 5-1-re megnyert csoportmérkőzésen bemutatott csukafejesével egyenlített.

Sorozatban ez volt a harmadik olyan világbajnokság, amelyen dél-amerikai játékos szerezte a torna legszebb gólját, négy évvel ezelőtt az uruguayi Diego Forlán, 2006-ban pedig az argentin Maxi Rodriguez volt a győztes.