Hihetetlen baki a marseille-i stadionavatón

498985559
Montpellier's French midfielder Jonas Martin (R) vies for the ball with Marseille's Ghanaian forward Andre Ayew during the French L1 football match between Olympique de Marseille (OM) and Montpellier (MHSC) on August 17, 2014 at the Velodrome stadium in Marseille, southeastern France. AFP PHOTO / BERTRAND LANGLOIS
Vágólapra másolva!
A csodaszép, felújított Velodrome-ban nincs elég nagy kapacitású patyolat, ez derült ki az Olympique Marseille Montpellier (0-2) elleni mérkőzésén, amikor a hazai csapat azért volt kénytelen lecserélni Andre Ayewet, mert nem maradt tiszta mez, amit felvehetett volna. 

A Velodrome megnyitóján jelen volt Michel Platini UEFA-elnök is, de hiába lett gyönyörű az egyébként is szép stadion, a nyitómeccs minden szempontból kudarcba fulladt. Először is a Marseille 2-0-ra kikapott a Montpellier-től, másodszor pedig komikus ok miatt a hazaiak kénytelenek voltak az 52. percben lecserélni támadójukat, a ghánai Andre Ayewet.

Ayew még az első félidőben szenvedett fejsérülést, de rövid ápolás után visszatérhetett a pályára, csak az összevérezett mezét kellett lecserélnie. A második félidőben azonban újra felszakadt a sebe, és a játékos a második mezét is összevérezte, amit a játékvezető ki is szúrt, és szólt a kispadnak, hogy ebben a mezben nem játszhat tovább Ayew.

Már kötéssel, de még a pályán Ayew Forrás: AFP/Bertrand Langlois

Ekkor derült ki, hogy a stadionban nincs több Ayew 10-es számú mezéből, ezért a kispadról először egy 33-as mezt adtak be a játékosnak, de a bíró jelezte, mivel 10-esben kezdte el a meccset, abban is kell folytatnia. Ekkor a kispadon ragasztószalag segítségével megpróbáltak 10-es csinálni a 33-as számból, de az eleve kudarcra ítélt kísérlet nem nyerte el a játékvezető tetszését, így a marseille-iek kénytelenek voltak lecserélni a játékost.