Hétfőn tárgyal a Honvéd Del Pieróval

Alessandro Del Piero, foci
AUSTRALIA, Sydney : Australian A-League All Stars player Alessandro Del Piero acknowledges the applause after being subbed off against Italian side Juventus in their exhibition football match in Sydney on August 10, 2014. AFP PHOTO/William WEST --IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE--
Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd küldöttsége hétfőn tárgyal Alessandro Del Pieróval arról, hogy a 39 éves olasz csatár a magyar csapathoz szerződjön. Az olasz világsztár fél évre igazolna a Honvédba.

A hírről a La Gazzetta dello Sport is beszámolt, s George F. Hemingway is megerősítette az MTI-nek. A Honvéd tulajdonosa ugyanakkor jelezte, ő a megbeszéléseken nem vesz részt, Fabio Cordella sportigazgató kapott "teljes felhatalmazást", hogy tárgyaljon, "azon pénzügyi paraméterek mellett, amit a vezetőség megadott a számára."

A világbajnok labdarúgót december 31-ig igazolná le a Honvéd, utána a játékos az észak-amerikai profiligában (MLS) folytatná pályafutását. Ha a Honvédhoz való szerződés nem jön össze, Del Piero valószínűleg a magyar bajnoksággal összehasonlíthatatlan indiai ligába szerződik fél évre.

Sok minden kéne ahhoz, hogy a Honvédba igazoljon Forrás: AFP/William West

A Juventusszal többek között Bajnokok Ligája-győztes Del Piero a legutóbbi két idényben az ausztrál Sydney FC-ben szerepelt, évi kétmillió ausztrál dollárt (416 millió forint) fizetett neki a klub, így a játékos az ausztrál bajnokság történetének legismertebb, s egyben legjobban kereső labdarúgója volt. A két szezon alatt összesen 28-szor volt eredményes a Sydney színeiben.