Társoldalunk:

Hétfőn tárgyal a Honvéd Del Pieróval

2014.08.24. 13:08

A Budapest Honvéd küldöttsége hétfőn tárgyal Alessandro Del Pieróval arról, hogy a 39 éves olasz csatár a magyar csapathoz szerződjön. Az olasz világsztár fél évre igazolna a Honvédba.

A hírről a La Gazzetta dello Sport is beszámolt, s George F. Hemingway is megerősítette az MTI-nek. A Honvéd tulajdonosa ugyanakkor jelezte, ő a megbeszéléseken nem vesz részt, Fabio Cordella sportigazgató kapott "teljes felhatalmazást", hogy tárgyaljon, "azon pénzügyi paraméterek mellett, amit a vezetőség megadott a számára."

A világbajnok labdarúgót december 31-ig igazolná le a Honvéd, utána a játékos az észak-amerikai profiligában (MLS) folytatná pályafutását. Ha a Honvédhoz való szerződés nem jön össze, Del Piero valószínűleg a magyar bajnoksággal összehasonlíthatatlan indiai ligába szerződik fél évre.

Sok minden kéne ahhoz, hogy a Honvédba igazoljonForrás: AFP/William West

A Juventusszal többek között Bajnokok Ligája-győztes Del Piero a legutóbbi két idényben az ausztrál Sydney FC-ben szerepelt, évi kétmillió ausztrál dollárt (416 millió forint) fizetett neki a klub, így a játékos az ausztrál bajnokság történetének legismertebb, s egyben legjobban kereső labdarúgója volt. A két szezon alatt összesen 28-szor volt eredményes a Sydney színeiben.