Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályban szereplő Fulhamhez szerződött Király Gábor. Az 1860 München közel 100 millió forintért adta el a 38 éves magyar kapust a Championship utolsó helyén szerénykedő, Felix Magath irányította együttesnek.

Véget ért a két hete tartó huzavona Király Gábor körül, a magyar válogatott kapus öt év után ismét Angliába szerződött, és a másodosztályú Fulham egy plusz egy évre leigazolta.

"Öt évet töltöttem az 1860 Münchennél, csodálatos időszaka volt az életemnek. Rengeteg embert megismertem, nagyon sokat tanultam és tapasztaltam. Most úgy hozta az élet, hogy visszatérjek a szigetországba. Nem ismeretlen számomra az angol közeg, hiszen közel 150 mérkőzésen védtem már itt. Érdeklődtem Gera Zolinál, aki 3 évet, egy egykori csapattársamnál, Moritz Volznál, aki 6 évet töltött a Fulhamnél. Mindent megteszek, hogy hozzásegítsem a csapatot a feljutáshoz. Az egész család költözik Londonba, a gyerekek már ott kezdik az iskolát szeptembertől" - nyilatkozta a kapus a Kiralygabor.eu oldalnak.

Király visszatér Angliába Forrás: AFP/Christof Stache

A 38 éves kapus 2004 és 2007 között a Crystal Palace játékosa volt, 2006-ban a West Ham Unitedben, illetve az Aston Villában is játszott kölcsönben. 2007-től 2009-ig a Burnleyben védett.

"Megértjük, hogy Király Gábor elfogadta a Fulham ajánlatát, már csak az iránta való tiszteletből is eleget tettünk a kérésének" - nyilatkozta Gerhard Poschner, az 1860 München sportigazgatója.

Király Gábor 2009-ben szerződött a német másodosztályban szereplő 1860 Münchenhez és 168 mérkőzésen őrizte az oroszlánok kapuját. Az elmúlt három évben folyamatosa a csapat legjobbjának választották, a 2011-2012-es szezonban pedig a szakírók szavazati alapján a liga legjobb kapusaként megkapta az Aranykesztyűt.

Az idei szezon második fordulójában, a Lipcse elleni mérkőzésen összeszólalkozott egyik csapattársával, emiatt Ricardo Moniz edző az U21-es csapathoz száműzte. Ugyan visszakerült az első keretbe, de a legutóbbi bajnokin és a kupában is csak kispados volt.

A Fulham négy forduló után pont nélkül a Championship utolsó helyén áll. A keretben három fiatal kapus található: eddig a 21 éves finn Jesse Joronen védett, rajta kívül még a 22 éves angol Marcus Bettinelli és a szlovák Marek Rodak állt Felix Magath rendelkezésére.