Az újonc is lepofozta Van Gaal csapatát

UNITED KINGDOM, Leicester : Leicester City's Argentinian striker Leonardo Ulloa (L) celebrates scoring their fifth goal during the English Premier League football match between Leicester City and Manchester United at the King Power Stadium in Leicester on
UNITED KINGDOM, Leicester : Leicester City's Argentinian striker Leonardo Ulloa (L) celebrates scoring their fifth goal during the English Premier League football match between Leicester City and Manchester United at the King Power Stadium in Leicester on September 21, 2014. Leicester won the game 5-3. AFP PHOTO/IAN KINGTON
Vágólapra másolva!
Hiába várták a QPR elleni győzelem után, hogy a Manchester United győzelmi sorozatba kezd, Louis van Gaal sztárigazolásokkal megerősített csapata az újonc Leicester City vendégeként is kikapott 5-3-ra.

Eredmények, Premier League, 5. forduló:
Leicester City - Manchester United 5-3 (1-2)
gól: Ulloa (17, 83., a másodikat tizenegyesből), Nugent (62., tizenegyesből), Cambiasso (64.) Vardy (79.), illetve Van Persie (13.), Di María (16.) Herrera (57.)
piros lap: Blackett (83., MU)

Tottenham - West Bromwich 0-1 (0-0)
gól: Morrison (74.)

Az első negyedóra után úgy nézett ki, sima vendégsiker születik Leicesterben, ahol a Manchester United lépett pályára. Az első komoly helyzetet is a manchesteriek alakították ki a tizenegyedik percben, de Robin van Persie ziccerben hibázott, és Kasper Schmeichel, az egykori United kapus, Peter Schmeichel fia, kiütötte a labdát.

Két perccel később viszont már a holland nyerte kettejük párharcát. Falcao nagyszerűen indult meg a baloldalon, pontosan adott be a hosszún érkező Van Persie-nek, aki gólt fejelt - igaz, ehhez kellett a labdába éppen beleérő védő, Moore segítsége is (0-1).

Három perc múlva a másik új igazolás, Di Maria is villant: a félpályáról megindulva Rooneyval kényszerítőzött, majd a védők között trükkös mozdulattal emelt a kapuba (0-2).

Örülhet a Leicester, kétgólos hátrányról verte a Manchester Unitedet Forrás: AFP/Ian Kington

Erre viszont egyből válaszolt a Leicester, az idén már három gólt szerző argentin Ulloa fejelt egy alapvonalról beadott labdát De Gea kapujába - ezzel bő negyedóra elteltével 2-1 volt az állás a vendégek javára. De hiába esett négy perc alatt három gól, a félidő hátralevő részében már csak Evans sérülése jelentett némi izgalmat.

A második félidőben azonban újra felpörgött a meccs. Falcao még csak kapufáig jutott a játékrész elején, Herrera viszont gólig: a kapunak háttal állva belepiszkált Di María gyenge lövésébe, ezzel ismét kettővel ment a United (1-3).

Nem sokáig! A 62. percben Mark Clattenburg vitatható tizenegyest ítélt a hazaiaknak, a büntetőt pedig Nugent értékesítette (2-3). Ettől megtáltosodott a Leicester, két perccel később egy tizenöt méterről megeresztett pontos lövéssel Cambiasso egyenlített (3-3). A 79. percben pedig már vezettek is a hazaiak, egy kontra után Vardy teljesen üresen kapta a labdát De Laettől, majd lazán gurított De Gea mellett a kapuba (4-3).

A Unitedet az ág is húzta, a meccs végén egy újabb kontra után Blackett szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Clattenburg kiállította és büntetőt ítélt, Ulloa pedig nem hibázott (5-3). Az eredmény már nem változott, a Leicester 1998 óta először nyert a MU ellen, a Manchester United pedig a Premier League történetében 853 meccs után először kapott ki kétgólos vezetésről.

Míg Leicesterben nyolc gól is esett, a nap másik kora délutáni meccsén, Londonban csak egy. A Tottenham hazai pályán nem bírt a West Bromwich csapatával, a vendégek James Morrison góljával 1-0-ra nyertek.