Kicsit szolidabb gólöröm illendőbb lett volna

szalai ádám, hoffenheim,
Hoffenheim's Hungarian striker Adam Szalai (L) celebrates scoring the 2-0 goal with his team-mates during the German first division Bundesliga football match TSG 1899 Hoffenheim vs FC Schalke 04 in Sinsheim, southwestern Germany on October 4, 2014. AFP PHOTO / DANIEL ROLAND RESTRICTIONS: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
Vágólapra másolva!
Szalai Ádám szép gólt varrt egykori csapata, a Schalke kapujába, és aztán meg is ünnepelte a találatot. Nem mindenkinek tetszett a gólöröm, de Szalai nem foglalkozik a kritikákkal. 

Szalai a lefújás után elmondta, attól, hogy volt csapatának lőtte a gólt, még nem tartja különlegesnek, és hozzátette, csak az számít, hogy a Hoffenheimet segítse, és mivel ez sikerült, boldog. A játékos Facebookra-posztjára – ahol azt írja angolul, a „futball őrület” – érkező kommentek között van, aki finoman, de jelzi a csatárnak, hogy egy kicsit szolidabb gólöröm illendőbb lett volna.

Hogy a volt csapatnak szerzett gól megünneplése tiszteletlenség-e, vagy a jelenlegivel szemben tiszteletlenség, ha a játékos nem ünnepel, évtizedes vita, amiben mindenkinek igaza van, de közben senkinek nincs. A győztes gól a Bundesliga-játéknapról szóló cikkünkben látható.

Szalai a Schalke elleni gólja után Forrás: AFP/Daniel Roland

Mindenesetre jó hír, hogy a válogatott keretbe újra bekerült csatár jó formában van a Románia elleni, jövő heti Eb-selejtező előtt.