Vágólapra másolva!
A világ legdrágább játékosa lesz-e Paul Pogba? Újraéled Radamel Falcao és Petr Cech karrierje? Visszatér Milánóba Zlatan Ibrahimovic? Elengedi a Real Gareth Balet-t? Megnéztük, mi várható a nyári átigazolási időszakban.

Azzal, hogy a Manchester United közel 30 millió euróért szerződtette a PSV holland válogatott csatárát, Memphis Depayt, gyakorlatilag elindult az átigazolási szezon, noha még az idei fociidénynek messze nincs vége.

Az átigazolási hírek mindenesetre egyre-másra jönnek, ezekből arra lehet következtetni, van néhány játékos, aki szinte egészen biztosan klubot vált. Maradva a Manchester Unitednél, Depay érkezésével távozhatnak csatárok, Robin van Persie teljesítményével nincs megelégedve Louis van Gaal vezetőedző, a holland támadó a Fenerbahcéban köthet ki.

Van Persie is távozhat Forrás: AFP

A távozók sorát gyarapíthatja Radamel Falcao is, aki a Monacótól kölcsönben szerepel az angoloknál, de messze nem nyújtotta azt a teljesítményt, mint korábban az Atlético Madridban. A kolumbiai csatár 29 éves, így még lehet néhány jó éve, ha megtalálja a hozzá illő csapatot. A Chelsea és a Juventus is bejelentkezett érte, de a Milannál is szóba került a neve, miután a piros-feketéknél a thaiföldi üzletember, Mr. Bee esetleges érkezésével megnyitnák azt a bizonyos pénzcsapot.

Falcao (jobbra) akár Olaszországba is igazolhat, de Di Maria (balra) sem biztos, hogy marad Forrás: AFP

Ha már Milan, az olaszok szeretnék visszahozni a PSG-től Zlatan Ibrahimovicot, akinek zsoldos szíve nagyot dobbanhat, és visszatérhet a Milanhoz, ahol elmondása szerint nagyon jól érezte magát. A párizsiak elengedhetik Edinson Cavanit is, akit a Juventus szintén szívesen látna a soraiban. Ez az üzlet akár úgy is összejöhet, hogy Paul Pogba a másik irányba, a Torinó-Párizs repülőre vesz jegyet.

Ibra visszatérhet a Milanhoz Forrás: AFP/Alberto Lingria

Pogba kinőtte az olasz bajnokságot, és mivel fantasztikus formát futott, és jelenleg az egyik legértékesebb játékosnak tartják, így várhatóan most fog megválni tőle a Juventus. A 22 éves francia középpályás árát mindössze öt csapat engedheti meg magának, a PSG mellett a Manchester City, a Chelsea, a Real Madrid és a Barcelona. Utóbbi klub már tett is egy 80 millió eurós ajánlatot, de azt a Juventus visszautasította, mondván, 100 millió euró körüli összeget kér az univerzális játékosért.

Pogba lehet az átigazolási szezon sztárja Forrás: AFP/Marco Bertorello

A Manchester City is komoly erőket mozgósít, hogy összeszedje a pénzt Pogbára, hiszen a katari milliádos tulajdonosnak sem kis összeg az a 100 millió euró. A City hajlandó megválni egyik legjobbjától, Yaya Tourétól, aki gyakorlatilag ugyanaz a karakter, mint Pogba, csak tíz évvel idősebb kivitelben. Az elefántcsontparti középpályásnak lassan túl gyors lesz az angol foci, őt főleg Olaszországba hívják.

Yaya Touré elhagyhatja Angliát Forrás: AFP/Paul Ellis

A két milánói csapat mellett természetesen a PSG érdeklődéséről is hallani, márpedig, ha a franciák valakiért bejelentkeznek, akkor (Thiago Silva és Ibrahimovic megszerzése óta) tudjuk, hogy velük számolni kell. Rajta kívül átadólistára kerülhet a Citynél Samir Nasri, Aleksandar Kolarov és Edin Dzeko is.

A Chelsea-nél Thibaut Courtois érkezésével abszolút létszámfelettivé vált Petr Cech, aki néhány éve még a világ legjobb kapusa volt, és még mindig csak 32 éves, tehát benne lehet még jó néhány szezon. Így gondolkodik Arsene Wenger is, aki első számú kapusát, Wojciech Szczesnyt kitette a kezdőből, miután dohányzott az öltözőben. Az Arsenal 10 millió eurót sem sajnálna Cech-re, akit a Liverpool, a PSG, az Inter és a Roma is szeretne megszerezni. Bárhova megy, mindkét fél jól fog járni.

Cech búcsút inthet a Chelsea-nek Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Friso Gentsch

Mario Balotelliről az utóbbi időben keveset hallottunk, de csodálkoznánk, ha maradna Liverpoolban, ahol nem nem megy neki a játék, és még jól sem érzi magát. Az olasz válogatott csatár állítólag hazatér, de nem Milánóba, hanem Genoába, pontosabban a Sampdoriába, ahol ismét összeállhat a Balotelli, Eto'o csatárpáros. A két támadó még 2010-ben az Interben játszott együtt.

Balotelli és Eto'o még az Interben Forrás: AFP/Damien Meyer

Kevin De Bruyne is kapós lehet, a Wolfsburggal az idén remekül szereplő korábbi Chelsea-játékosért olyan csapatok állnak sorban, mint a Manchester City, a Manchester United, a Bayern München és persze a PSG.

A jelenkor két legjobbjának tartott Cristiano Ronaldót és Lionel Messit egyelőre békénhagyta a sajtó abból a szempontból, hogy nem akárják őket mindenáron eladni. A világrekordnak számító, kb. 92 millióért szerződtetett Gareth Bale-ről megjelent ugyanakkor néhány cikk, hogy elhagyhatja a Real Madridot.

Bale-nek mostanában nem megy, meg is indultak a találgatások Forrás: AFP/Dani Pozo

A Chelsea és a Manchester United érdeklődéséről lehetett olvasni, de meglepődnénk, ha túladna rajta a spanyol klub, ugyanis hatalmasat bukna rajta, és egy töb tízmillió eurós bakit még egy Real Madrid kötlségvetésű csapat sem engedhet meg magának.