Társoldalunk:

Finnyás feleség, vulkán, nemi betegség - bizarr átigazolási bukások

2015.09.02. 18:49

A Tottenham csatára, Emmanuel Adebayor visszautasította az Aston Villa ajánlatát, mondván, az átigazoláshoz szüksége lett volna egy isteni jelre, de ez nem érkezett meg hozzá, pedig papnál is járt. Nem a togói az egyetlen, akinek egy elképesztő indok miatt nem jött létre a klubváltása.

Robert Lewandowskit például akkor - 2010-ben - szerette volna leigazolni a Blackburn, amikor a Lech Poznan játékosa még messze volt a világhírtől. A lengyel támadó végülaz izlandi Eyjafjallajokull vulkán miatt nem tudott elutazni Angliába,mivel törölték a repülőgépjáratát, a Dortmund ezt kihasználva lecsapott a játékosra. Lewandowski mondjuk ennek örülhet.

Nem biztos, hogy Lewandowski Blackburnből is bayerni magasságokba jutott volnaForrás: AFP/Christof Stache

2000-ben Zlatan Ibrahimovicot a saját nevével ellátott Arsenal-mezzel várták Londonban, a svéd örült, ment is volna, ám Arsene Wenger lelkesedése nem volt számára elég imponáló.

A francia mester azt találta mondani, hogy megnézné próbajáték közben is Ibrahimovicot, mire ő így válaszolt: "Zlatan nem vesz részt próbajátékon".

Eric Cantonával - emlékeztet a Telegraph - hasonlóan járt a Sheffield Wednesday, amely akkor szeretett volna lépni, amikor a francia csatár bejelentette, hogy a visszavonuláson gondolkodik. Trevor Francis Wednesday-edző egy hétig tesztelte volna Cantonát, aki erre nemet mondott, nemúgy a Leeds United hívására, amellyel aztán megnyerte a bajnokságot 1992-ben.

"Zlatan nem vesz részt próbajátékon"Forrás: TT NEWS AGENCY/AFP/Pontus Lundahl

1993-ban nagyon úgy tűnt, hogy Roy Keane a Nottingham Foresttől a Kenny Dalglish-féle Blackburnhöz igazol, csakhogy a szókimondó sztárban rejlő tehetséggel Sir Alex Ferguson is tisztában volt. Keane-t meghívta a saját házába, aholegy sznúkerparti során sikerült is meggyőznie az ír középpályást,hogy az Old Traffordon a helye - nem pedig Blackburnben.

Neymart csillagászati összegért vitte volna 2013-ban a Manchester City, csakhogy a brazil úgy tudta, Angliában egy különleges cipőt kell majd használnia a saras angliai gyepek miatt. Ezért inkább a Barcelonára esett a választása.

Neymar inkább elment Messi melléForrás: AFP/Rich Schultz

Matt Le Tissier-t egész pályafutása a Southamptonhoz kötötte, pedig 1989-ben közel volt ahhoz, hogy a Tottenhamhez szerződjön. Csakhogy

a középpályás felesége arra kérte a játékost, hogy ne menjenek sehová, mert ő nem szereti Londont.

Adebayoréhoz hasonlóan friss ügy, hogy David de Gea szeretett volna a Real Madridhoz igazolni, a két klub meg is egyezett, csakhogy a szükséges papírokat az angolok nem tudták időben felvinni a FIFA átigazolásokat bonyolító oldalára. A kapusnak így legalább négy hónapot még várnia kell.

Vajon mi lesz a Real Madridról lemaradó David de Gea sorsa a MU-nál?Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Frank Worthington 1972-ben megbukott az orvosi vizsgálaton a Liverpoolnál, méghozzá azért, mertegy szexuális úton terjedő betegséget mutattak ki nála.Hivatalosan azt közölték, hogy magas volt a vérnyomása, és arra kérték, nyugodjon le, egy hétig lazítson. Worthington a kérést komolyan vette, hét napig bulizott Mallorcán, majd természetesen az újabb orvosin sem ment át.

George Boyd 2013-ban a Peterborough-hoz igazolhatott volna, ha meg nem bukik az orvosi vizsgálaton. Az indok: nem lát megfelelően. Az eredmény igencsak feldühítette a Peterborough elnökét, Darragh MacAnthonyt, aki ezekkel a szavakkal védte meg játékosát.Háromszáz meccset játszott már, és rúgott gólt a félpályán túlról is, erre azt mondják, hogy szemproblémái vannak?"- dühöngött MacAnthony.

A Liverpool 2014-ben szeretett volna megszabadulni Fabio Borinitól, a csatár azonban nemet mondott a Sunderland hívó szavára. Két okot említett: a barátnőjének nem tetszik Sunderland, magát pedig túl jónak tartja ahhoz, hogy a Sunderlandben futballozzon. Egy évvel később mi történt? Borini aláírt a Sunderlandhez.