Hollywood sztárja felkarolta a kis walesi futballcsapatot

Naomi Watts
British actress Naomi Watts waves as she arrives for the screening of the film "The Sea of Trees" at the 68th Cannes Film Festival in Cannes, southeastern France, on May 16, 2015. AFP PHOTO / VALERY HACHE
Vágólapra másolva!
Egy hollywoodi színésznő, Naomi Watts lett a walesi harmadik ligában szereplő Glantraeth FC labdarúgócsapatának tiszteletbeli elnöke.

Wales északkeleti részén fekvő kis sziget, Anglesey egyik 400 fős falvacskájában, Malltraethben van egy pirinyó futballcsapat. Az 1984-es alapítású Glantraeth FC-ről eddig jószerével senki sem hallott szűk hazáján kívül, a klub jelenleg a walesi liga harmadik vonalában (Welsh Alliance League Division One) szerepel, és ha igazán megy a csapatnak, akár 40 néző is kíváncsi a meccsire.

A csapat elnöke, Sir George Meyrick tavaly augusztusban lemondott, azóta az eddigi titkár, Stan Strickland helyettesítette. Azonban gondolt egy merészet, és úgy döntött, megkeresi a híres hollywoodi színésznőt, Naomi Wattsot és a segítségét kéri.

Naomi Watts Forrás: AFP/Valery Hache

„Naomi Watts három évig a közeli Llangefni iskolájában tanult, tehát kötődik valamilyen módon a helyhez. Úgy gondoltam, mit veszítek: ha nem kérdezem meg, nem kapok tóle választ” – nyilatkozta Strickland.

Watts édesapja 1976-os halála után édesanyja újraházasodásáig Walesben élt, majd úgy költözött Suffolkba.

Strickland tehát levelet küldött Watts ügynökének, és meglepetésére a színésznő válaszolt, és azt írta, nagyon izgatottan elfogadja a felkérést, hogy a kis futballcsapat tiszteletbeli elnöke legyen.

A King Kong főhőse Forrás: AFP

Naomi Wattsot eddig kétszer jelölték Oscar-díjra, 2004-ben a 21 gramm, 2013-ban pedig a A lehetetlen című film legjobb női szereplőjének kategóriájában. Ismertebb filmjei közé tartozik még a Mulholland Drive – A sötétség útja, illetve a King Kong 2005-ös feldolgozása.