Drámai meccsen jutott tovább a Fradi

Roland Lamah, foci, FTC, Ferencváros
Felcsút, 2016. március 2. A ferencvárosi Roland Conde Lamah (k), mellette a fehérvári Simon Ádám (b) és Loic Nego a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott Videoton FC - Ferencváros visszavágó mérkőzésen a felcsúti Panco Arénában 2016. március 2-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A hazai 1-0-s vereséget követően a felcsúti Pancho Arénában 2-1-re győzött a Ferencváros labdarúgócsapata a Videoton ellen, és idegenben rúgott több góllal bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe.

Eredmény, Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Videoton – Ferencváros 1-2 (1-0)
Felcsút, Pancho Aréna, 2800 néző
v.: Kassai
Videoton: Danilovic (Kovácsik, 57.) – Nego, Juhász, Lang, Stopira – Simon Á. – F. Oliveira, Pátkai (Haraszti Zs., 83.), Pölöskei (Suljic, 64.), Kovács I. – Feczesin
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pintér Á., Ramírez – Gera, Nagy Á. (Böde, 46.), Trinks – Varga R. (Cukic, 85.), Sesták (Radó, 66.), Lamah
gól: Stopira (22.), illetve Böde (52.), Lamah (82., büntetőből)
piros lap: Pátkai (83.), Suljic (84.), illetve Trinks (84.)
továbbjutott: a Ferencváros 2-2-vel, idegenben szerzett több góllal.

Az odavágón meglepetésre a Videoton győzött 1-0-ra, így jobb helyzetben várhatta a felcsúti Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóját. A 21. percben tovább nőttek a továbbjutás esélyei, miután Pölöskei baloldali beadását Stopira szépen bólintotta a jobb sarokba (1-0).

A második félidőre érkezett csereként Böde, akinek hét perc kellett az egyenlítéshez (1-1).

Új erőre kapott a Fradi, és a 81. percben egyenlített is: Varga jobb oldali beadása Stopira kezén csattant, tizenegyes. A büntetőt Lamah ugyan a bal kapufára bombázta, de a visszapattanó labda a Danilovic sérülése miatt csereként beállt Kovácsik hátáról a hálóba pattant (1-2).

A hazaiak nehezen viselték a történteket, előbb a lecserélt Pátkai kapott piros lapot, majd a 84. percben Suljic nekiesett az ellene szabálytalankodó Trinksnek, Kassai játékvezető mindkettőnek a piros lapot mutatta fel.

Roland Lamah szerezte a győztes gólt Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az eredmény már nem változott, a Ferencváros 2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal jutott a legjobb négy közé.

További eredmények
Kozármisleny FC (III.) - Békéscsaba 1912 Előre 1-1 (1-0)
Továbbjutott: a Békéscsaba 3-2-es összesítéssel.

Tiszaújváros (III.) - Újpest FC 0-2 (0-0)
Továbbjutott: az Újpest FC kettős győzelemmel, 10-1-es összesítéssel.

DVSC-FTC az elődöntőben

A mérkőzés után egyből megtartották a sorsolást is: a címvédő Ferencváros a Debrecennel, míg az Újpest a Békéscsabával találkozik az elődöntőben. Az első mérkőzéseket Debrecenben és Újpesten rendezik március 16-án, míg a visszavágókat április 13-án tartják.

A Magyar Kupa fináléjának május 7-én a Groupama Aréna ad majd otthont.

Az elődöntő párosítása:
Újpest FC - Békéscsaba 1912 Előre
DVSC-TEVA - Ferencvárosi TC