Vágólapra másolva!
Az UEFA nem bünteti meg a Manchester Unitedet, amelynek szurkolói minősíthetetlen rigmussal hergelték a Liverpool táborát. 

"A Sunnak igaza volt, ti vagytok a gyilkosok" – énekelte kórusban a MU-t az Anfield Roadon rendezett EL-nyolcaddöntőre elkísérő szurkolósereg, ezzel a liverpooliakat a klub történetének legnagyobb tragédiájára emlékeztették. 1989. április 15-én a Liverpool FC–Nottingham Forest FA-kupa-elődöntőn a sheffieldi Hillsborough-stadionba benyomuló drukkerek 96 szurkolót tapostak halálra.

A nagy tényfeltáró cikk igazából kitaláció volt

A tragédia után négy nappal "The Truth", azaz "Az igazság" címmel jelent meg a The Sun címoldala, és cikkében a bulvárlap többek között azt írta: a liverpooli szurkolók kirabolták az áldozatokat, segítségnyújtás helyett levizelték a bátor rendőröket, és meggyalázták egy lány holttestét. Mint később kiderült, a forrás nélkül leközölt írásnak nem volt köze a valósághoz, Kelvin MacKenzie főszerkesztő magánakciójáról volt szó.

A Liverpool-szurkolók sem szentek

A MU-drukkerek mostani rigmusa kiverte a biztosítékot, annak ellenére, hogy a két tábor régóta utálja egymást, és a liverpooliak is piszkálták már az ellenfél szurkolóit az 1958-as müncheni légi katasztrófára utalva, amikor a United 23 tagja vesztette életét.

A mostani esetnek azonban csak a felháborodás lett a következménye, mivel a játékvezetői jelentésbe nem került bele az ellenfelet gyalázó rigmus, így az UEFA biztosan nem fogja megbüntetni a Manchestert.

Megígérték, hogy jobban figyelnek

Az európai szövetség annyit megígért, hogy a manchesteri visszavágón nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy miket skandál majd a két szurkolótábor. A Liverpool kétgólos előnnyel várhatja a csütörtöki visszavágót.