Vágólapra másolva!
A Ferencvárosi Torna Club kétfordulós, nyilvános pályázatot hirdetett gyermekbarát kabalája, a Fradi-sas új jelmezének megtervezésére.

2015. április 2-án mutatta be a Ferencváros a kabalaállatát, a sast, azonban az új, modernebb jelmezbe bújtatott állat nem aratott nagy tetszést.

A legtöbben szörnyülködtek és gúnyolódtak rajta: csirkéhez, verébhez, galambhoz, varjúhoz és bagolyhoz is hasonlították az új sast, sőt volt, aki szimplán debil kakasként aposztrofálta.

Képünk illusztráció... Forrás: Origo

A Ferencváros szerdán nyilvános pályázatot hirdetett a kabala új jelmezének megtervezésére.

"A Ferencvárosi Torna Club nyilvános pályázatot hirdet a klub sportolóinak évszázados szárnyalását jelképező Fradi-sas kabalafigura gyermekbarát jelmezének megtervezésére. A pályázat két részből tevődik össze: először a legfiatalabb szurkolók rajzolhatják meg, szerintük hogyan nézzen ki az új Fradi-sas, majd a Facebookon szavazás formájában kiválasztott legjobb pályamű alapján, annak jellegzetes vonásait, szín- és formavilágát kötelezően átemelve bármely Fradi szurkolónak lehetősége nyílik a klub kabalájának új jelmezére terveket készíteni" – olvasható a hivatalos honlapon.

A pályázati felhívás és játékszabályzat itt található.