Társoldalunk:

A Videoton elrontotta a Paks ünnepét

2016.04.16. 20:25

A Videoton 1-0-ra győzött Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában, ezzel továbbra is harcban áll a dobogóért. A Tolna megyei csapatnak a szombati volt története 300. élvonalbeli összecsapása. A fehérváriak öt év elteltével tudták elhozni a három pontot Paksról.

Eredmény, OTP Bank Liga, 30. forduló:
Paksi FC - Videoton FC 0-1 (0-0)
Paks, 850 néző
v.: Szabó Zs.
Paks: Székely Gy. - Kulcsár D. Lenzsér (Rodenbücher, a szünetben), Gévay, Szabó J. - Szakály D., Koltai (Balázs, 79.), Papp K., Bertus, Bartha – Hahn
Videoton: Danilovic - Nego, Vinícius, Juhász R., Stopira - Simon Á., Géresi (Soumah, 83.) - Oliveira, Haraszti (Szolnoki, 59.), Suljic - Tischler (Heffler T., 65.)
gól: Vinícius (69.)
sárga lap: Bartha (40.), Gévay (41.), Kulcsár (53.), illetve Suljic (20.), Simon Á, (28.), Oliveira (36.)

Az első félidőben rendkívül pontatlanul játszottak a csapatok és sok volt a szabálytalanság is, így Szabó Zsolt játékvezetőnek többször kellett a zsebéhez nyúlnia. Komoly helyzetet nem láthatott a közönség az első negyvenöt percben.

A fordulást követően két nagy lehetőséget puskázott el a hazai csapat, előbb Kulcsár csukafejese, majd Hahn lövése nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot. Nem sokkal később, a játék képe alapján kissé váratlanul a Videoton egy szöglet után megszerezte a vezetést. A paksiak mindent egy lapra feltéve hajtottak az egyenlítésért, a fehérváriak visszahúzódtak a hajrában és magabiztosan őrizték meg egygólos előnyüket.