Társoldalunk:

400 milliót utalt a klubja Dzsudzsáknak

2016.07.12. 12:26

A Bursaspor hétfőn kifizette a magyar játékos felé fennálló adósságát, így már nincs akadálya a távozásának. Már csak vevőt kell találni. 

A Bursasporda Bugün nevű oldal információi szerint a Bursaspor hétfőn 1 millió 320 ezer eurót (kb. 414 millió forint) utalt át Dzsudzsák Balázsnak, kiegyenlítve a játékos felé fennálló tartozását.

Az oldal szerint az összeg közel egynegyedét, 350 ezer eurót a klub elnöke, Ali Ay a saját vagyonából fizette ki.  Amennyiben ezt a klub nem tette volna meg, akkor a magyar szélső felbonthatta volna a szerződését, és ez esetben ingyen távozhatott volna a csapattól. 

Forrás: MTI/Illyés Tibor

 

A Bursaspor már a szezon végén közölte, hogy hajlandó eladni Dzsudzsákot, aki a törökországi terrorveszélyre hivatkozva maga is bejelentette az Eb alatt, hogy távozni kíván a klubtól. 

A múlt héten az Origo is megírta, hogy a Bundesligában szereplő Schalke 04 vinné a szélsőt, azonban Christian Heidel klubmenedzser a Kickernek úgy nyilatkozott, hogy még tárgyalás sem volt Dzsudzsákról a Bursasporral, nemhogy megegyezés. 

Dzsudzsák tavaly nyáron a Dinamo Moszkvától érkezett a Bursasporhoz, de nem tudott meghatározó játékossá válni a csapatban, ahol csupán 23 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és csak három gólt szerzett.