Társoldalunk:

Megbüntették az UEFA-kupa-győztes klub sírásóit

2016.09.23. 18:00

A szövetségi bíróság 150 ezer euróra megbüntette, és öt évre eltiltotta minden futballal kapcsolatos tevékenységtől a Parmát csődbe vivő vezetőket, Tommaso Ghirardi extulajdonost és Pietro Leonardi klubigazgatót.

Az ítéletet az olasz futballszövetség jogi eljárását vezető Cesare Matricola hirdette ki a két egykori sportvezetőnek pénteken.

Ghirardi 2007 és 2014 között volt a Parma tulajdonosa, két éve adta el az 1999-es UEFA-kupa-győztes klubot egy albán olajmágnás, Rezart Taci vezette konzorciumnak. Arról azonban elfelejtette értesíteni a vevőt, hogy a klubnak 200 millió euró körüli adóssága volt, ezért később mindössze 1 eurórért adták tovább.

Ez sem tegnap történtForrás: talksport.com

A klub megpróbáltatásai azonban nem értek véget, a 2015-ös évben a később elnök, Giampiero Manetti is hasonló büntetést kapott, mert a nagy szavak ellenére nem rendezte a Parma helyzetét.

A csapatnál jobban megy a feltámadás, a sárga-kékek csípőből megnyerték a negyedosztályt (ide sorolták vissza a csőd után a jogutódot), és idén már a Lega Próban álltak rajthoz. Öt forduló után a hatodik helyen állnak a B csoportban, legutóbb Pordenonéban győztek 4-2-re.