Társoldalunk:

Jakabfi Zsanett óriásit játszott a BL-ben

2016.11.10. 21:17

A Vfl Wolfsburg női focicsapata a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén idegenbern rúgott négy gólt a svéd ezüstérmes Eskilstunának.

A kétszeres BL-győztes, de a tavalyi döntőt a Lyon ellen tizenegyesekkel elbukó Vfl Wolfsburg az idei kiírás nyolcaddöntőjében a svéd bajnokság ezüstérmesével, az Eskilstunával találkozott, nem éppen "ideális labdarúgó időben":

Ez azonban a legkevésbé sem zavarta a német sztárcsapatot, különösen pedig Jakabfi Zsanettet hagyták hidegen a röpködő mínuszok. A németek magyar válogatott középpályása már az ötödik percben betalált, majd bő tiíz perccel később megszerezte második gólját is - az eleőhöz hasonlóan ezúttal is a svájci Lara Dickenmann adta a gólpasszt.

Hálóban a kugel harmadik alkalommal:

Fél óra elteltével ugyan szépítettek a svédek, azonban mielőtt elhihették volna, hogy van keresnivalójuk a párharcban, a második félidő elején tíz percen belül újra kétszer villant Jakabfi, gyakorlatilag a legjobb nyolc közé lőve ezzel csapatát. A német válogatott Alexandra Popp gólja már csak a slussz poén volt.

Eredmény,
Bajnokok Ligája, nők, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Eskilstuna–Vfl Wolfsburg 1-5 (1-2)
g.: Banusic (31.), ill. Jakabfi (5., 17., 52., 63.), Popp (76.)