Társoldalunk:

Mourinho kirúgta a Manchester United labdaszedőit

2017.01.26. 18:15

Angol sajtóértesülések szerint José Mourinho átszabta a labdaszedők foglalkoztatási rendszerét a Manchester Unitednél: kirúgta az általa alkalmatlannak vélt civil gyerekeket és a klub akadémiájának fiatal focistáit rendelte a pálya mellé. Az ok egyszerű, mindent meg kell tenni a győzelem érdekében.

José Mournhónál eddig is kiemelt figyelmet kaptak a labdaszedők. A 2015-2016-os szezonban a Leicester City pályaszéli segítőit a Premier League szégyenének nevezte, mert tevékenységükkel befolyásolták a későbbi bajnok Chelsea elleni mérkőzését. Természetesen a Leicester nyerte a meccset. 

José Mourinhót párszor már kiakasztották a labdaszedőkForrás: AFP/Paul Ellis

2014-ben egy Crystal Palace-Chelsea bajnoki a játékot késleltető labdaszedőnek azt mondta Mourinho,

ha nem vigyáz, akkor egy játékos meg fogja ütni.  

Néhány hónnappal később, 2014 decemberében a Chelsea 23 mérkőzéses veretlenségi sorozata szakadt meg Newcastle-ben, a lefújás utáni sajtótájékoztatón a labdaszedőket hibáztatta a portugál.

A Manchester Unitednél most azért volt szükség a változásra, mert a labdaszedők nem a klubtól, hanem a civil világból érkeztek. A Manchester United egyik alapítványa évek óta kedvesedik gyerekeknek azzal az életre szóló lehetőséggel, hogy egy-egy mérkőzésre odaállhatnak az oldalvonal mellé, és visszadobhatják a pályáról kipattanó labdát.

De mostantól ennek vége.   

Mourinho a hírek szerint elégedetlen volt a teljesítményükkel, ezért a Liverpool elleni PL-mérkőzés (1-1) előtt szakított a hagyománnyal, és az U16-os keret játékosait jelölte ki labdaszedőknek.

Sorcsere: Mourinho megköszönte a labdaszedők munkájátForrás: DPPI/Philip Oldham

A döntés hátterében az áll, hogy a fiatal futballisták jobban ismerik, értik és olvassák a játékot, mikor kell sietni és mikor kell húzni az időt, persze ezt Mourinho nyíltan nem mondta ki.

Érdekesség, hogy Mourinho még a Chelsea-nél töltött második korszakában szintén megvált egy alkalmazottjától, aki nem olvasta megfelelően a futballt. Abból az ügyből elég nagy botrány lett.