Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I-ben listavezető Videoton FC szerződtette a Dinamo Zagreb 21 éves támadóját, Mirko Maricot.

A bosnyák-horvát kettős állampolgár Maric 19 éves koráig Bosznia-Hercegovina korosztályos válogatottjaiban szerepelt, U21-es korában azonban a horvát válogatottat választotta, azóta a felnőttek között is bemutatkozott a Kína, valamint Chile elleni felkészülési mérkőzésen kapott szerepet.

Horvát válogatott csatár érkezett Székesfehérvárra Forrás: vidi.hu

"Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy sikerült a Videoton FC-hez szerződnöm, rengeteg jót hallottam erről a klubról. Várom, hogy találkozzak a csapattársaimmal és bekapcsolódjak a munkába, a volt Jugoszlávia területéről többen is szerepelnek itt, úgyhogy szerintem nem lesz problémám a beilleszkedéssel.

– nyilatkozta a vidi.hu-nak Mirko Maric, aki elmúlt éveit kölcsöben töltötte, előző klubjában, a szintén zágrábi NK Lokomotivában 94 mérkőzésen 28 gólt szerzett és 7 gólpasszt osztott ki.

"Mirko leigazolásával sikerült azt a vonalat továbbvinni, amit nyáron elkezdtünk.

Tovább növeltük a versenyt a csapatba kerülésért, amivel még erősebbek leszünk" – mondta az új igazolásról Kovács Zoltán, a Videoton sportigazgatója.

Az NB I-ben jelenleg listavezető Videoton 34 ponttal, a Budapest Honvéddal és a Vasassal holtversenyben áll a tabella élén. Az NB I első tavaszi fordulójában (szombaton) az Újpest együttesét fogadja.