Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnoki címmel büszkélkedhető olasz labdarúgásban olyan történt, amire korábban nem volt példa: az egyik korosztályos férfiválogatott élére női szövetségi edzőt neveztek ki. Patrizia Panico az U16-osok élén szerdán debütált, csapata 4-1-es vereséget szenvedett a németektől.

A játékosként tíz bajnoki aranyat és öt kupagyőzelmet szerző, 14-szeres olasz gólkirály (hihetetlen, de pályafutása 635 mérkőzésén 627 gólt ért el) úgy nyilatkozott, nagyon élvezte, hogy reflektorfényben lehetett, de bízik benne, hogy hamarosan elfogadottá válik, hogy férfi csapatot egy nő irányítson.

Akkor sem, ha el kell ismernem, hogy a himnuszt hallgatva mindig nagyszerű érzés tölt el" – nyilatkozta Panico az Olasz Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján.

Patrizia Panico Forrás: Twitter

„Hogy a játékosok második édesanyja lennék? Nem hiszem, hogy a fiúk erre a szerepre vágynának. Semmi gond nincsen velük, a probléma inkább az, hogy a fiatalokat Olaszországban elkényeztetik" – mondta.

Játékosként 14-szeres gólkirály volt Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Hozzátette, nagyon sok üzenetet kapott a kollégáktól, akik mind azt mondták, remélik, a szerepvállalása valami újnak a kezdetét jelenti.

Forrás: De Martino Tommaso

„Remélem, hogy a lehető leghamarabb elfogadottá válik, hogy nők dolgoznak férfiakkal. Ez azt jelentené, hogy jelentős emancipációt értünk el a sport területén. Úgy tisztességes, hogy mindenki egyforma esélyt kap a munkára. A végén úgyis mindig a tehetség és a teljesítmény érvényesül." – mondta.