A férfiak a Clásicót választották

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL HEADSHOT JOY SHOUTING POINTING FINGER RUNNING
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring during the Spanish league Clasico football match Real Madrid CF vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 23, 2017. / AFP PHOTO / OSCAR DEL POZO
Vágólapra másolva!
A Sport1 és a Sport2 párhuzamosan közvetítette a Real Madrid–Barcelona rangadót. Az El Clásicóval a két csatorna együttesen csaknem 22 százalékos közönségarányt ért el a 18-49 éves férfiak körében.

A bajnoki küzdelem szempontjából (is) kulcsfontosságú mérkőzést vívott egymással a két spanyol sztárcsapat, a Real Madrid és a Barcelona, amit a katalánok Lionel Messi utolsó másodperces találatával nyertek meg 3-2-re.

Messi gólöröme a Bernabeuban Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

A végig izgalmas csata kiváló nézettséget hozott a találkozót párhuzamosan közvetítő Sport1-nek és Sport2-nek. A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a két csatornán futó közvetítésnek összesen 510 ezer tartós nézője volt.

A fogyasztói szempontból legfontosabb, 18-49 éves férfiak körében a közvetítő csatornák közönségaránya csaknem 22 százalék volt, amellyel a célcsoportban az El Clásico a legnézettebb tévéműsor volt Magyarországon a mérkőzése ideje alatt (vasárnap este 20.40 és 22é.40 között).

A felvezetés és a közvetítés alatt (19 órától 23.11-ig) csaknem 1,1 millióan kapcsoltak a Sport1-re vagy a Sport2-re.