Társoldalunk:

Szakadékba taszíthatja a Honvéd a Mezőkövesdet

2017.05.06. 06:37

Már csak négy forduló van hátra a labdarúgó NB I 2016/17-es idényéből. Annyit máris kijelenthetünk, hogy ez a bajnokság régen látott izgalmakat tartogat. A bajnoki aranyéremért a Honvéd és a Videoton vív ádáz csatát, míg az alsóházban a már kiesett Gyirmótot még négy csapat is követheti, A Debrecen, az MTK, a Diósgyőr és a Mezőkövesd közül az egyik egészen biztosan búcsúzik az NB I-től a hónap végén. 

Az őszi szezon legnagyobb meglepetését a Mezőkövesd szolgáltatta - és a tavaszi idényben is sokat beszélünk a matyóföldi együttesről - csak épp negatív értelemben. A Pintér Attila vezette Kövesd összel az 5. helyen fordult, most viszont egyre többet beszélnek arról, hogy a borsodi csapat lehet a Gyirmót mellett a másik kieső. Mint az köztudott, a téli szünetben Pintér Attila Felcsútra szerződött, a helyére érkezett Tomiszlav Szivics pedig már nem dolgozik Mezőkövesden, mert a gyenge eredmények miatt menesztették. Az újabb edzőváltás után a Szlovákiából érkezett Radványi Miklós próbálja meg felázni a kieséstől fenyegetett együttest. Egy edzőváltás általában jól szokott elsülni, csakhogy szombaton a listavezető Honvéd látogat Mezőkövesdre. Marco Rossi együttese egyszerűen nem engedheti meg magának még a döntetlent sem, mert a pontvesztés nagyon könnyen az aranyálmok elillanását jelentheti.

A Honvéd csapatának Mezőkövesden kellene nyernie az aranyálmok életben tartásáhozFotó: Mudra László - Origo

Annál is inkább, mert a Honvéd legnagyobb rivállisa, a Videoton hazai pályán fogadja a Haladást. A Szombathely ebben a bajnokságban kiegyensúlyozottan szerepel, ám dobogós álmokat nem dédelget, viszont a kiesés sem fenyegeti. Az utóbbi hetekben a Videoton mintha nem bírná a rá nehezedő nyomást, elég csak utalnunk arra, hogy hazai pályán péládul 1-1-et játszott a Mezőkövesddel, de nem bírt a kieséstől fenyegetett MTK-val sem. A székesfehérvári alakulat - csakúgy, mint a Honvéd - győzelmi kényszerben lép pályára.

Az MTK-ra roppant nehéz feladat, az Örökrangadó megvívása vár az Üllői útonForrás: MTI/Kovács Tamás

Ami a kiesőzónát illeti, ott papíron a DVTK-nak van a legkönnyebb helyzete. Bódog Tamás csapata idegenben, a már kiesett Gyirmót ellen játszik, nem lenne meglepetés a vendéggyőzelem. A Mezőkövesdről már szóltunk, a Debrecen pedig az Újpestet fogadja. A Loki búcsúja az utóbbi évek legnagyobb szenzációja lenne. Bár már csak négy forduló van hátra, valahogy senki nem tudja elképzelni, hogy a Debrecen legyen a másik kieső. Miként az MTK-ról sem, amely szombat este örökrangadót vív a Ferencváros otthonában. A budapesti kék-fehérek iszonyatosan nehéz helyzetben vannak, mert a Fradi a számára csalódást keltő idény után mindenképpen szeretne a dobogón végezni. Annak harmadik fokán most a Vasas áll, amely a Paks ellen erősítheti meg ezt a helyezését.