Vágólapra másolva!
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott hétfő este 2-1-es vereséget szenvedett Ausztria vendégeként, felkészülési mérkőzésen. A magyar csapat kétszer került hátrányba, de csak egyszer egyenlített, még az első félidőben a paksi Lenzsér Bence találatával.

Michael Boris együttese a lengyelek pénteki legyőzését kövtően hétfőn már Ritzingben lépett pályára, a támadólag fellépő osztrákok korán, már a 7. percben előnybe kerültek. A magyar válogatott jól reagált, az irányítást is átvette, a 19. percben pedig egy szép összjáték végén és Lenzsér révén egyenlített.

A második félidőben a 75. percben Rami Tekir szerzett távolról gólt, ezzel alakult 2-1-re az eredmény. A magyar csdapat mindent megtett az egyenlítésért, kapufát lőtt, illetve a gólvonalról is mentettek egyet az osztrákok, de az újabb gól nem jött össze, így a jobb helyzetkihasználás Ausztria javára döntötte el a mérkőzést.

A magyar szurkolótábor értékelte a csapat teljesítményét, a "Szép volt, fiúk!", és "Gyertek ide!" rigmusokkal köszönte meg a válogatott játékát - olvasható az MLSZ beszámolójában.

A korosztályváltáson átesett U21-es válogatott 2017. szeptemberében kezdi meg az Európa-bajnokság selejtezőt, amelyben Svédország, Belgium, Törökország, Málta és Ciprus lesz az ellenfele.

Ausztria–Magyarország 2–1 (1–1)
gól: Maresic (7.), Tekir (75.), illetve Lenzsér (19.)

Magyarország: Demjén Patrik – Lenzsér Bence, Kecskés Ákos, Szalai Attila, Murka Benedek (Polgár Kristóf 57.), Katona Máté, Vida Máté, Tóth Máté (Szabó Bence 72.), Spandler Csaba (Zabari Dávid 72.), Makrai Gábor, Rácz Barnabás (Kundrák Norbert, 57.). Szövetségi edző: Michael Boris.