Csak pénzbüntetést kaphat Messi

lionel messi barcelona foci
(FILES) This file photo taken on June 02, 2016 shows Barcelona's football star Lionel Messi (R) and his father Jorge Horacio Messi sit as they face judges in a tax fraud case at the courthouse of Barcelona on June 2, 2016. A court in Spain on July 7, 2016 sentenced Barcelona striker Lionel Messi and his father to 21 months in jail for tax fraud and slapped them with a fine of 3.7 million euros ($4.1 million). But these prison sentences are likely to be suspended as is common in Spain for first offences for non-violent crimes carrying a sentence of less than two years. / AFP PHOTO / POOL / Alberto Estevez
Vágólapra másolva!
Az illetékes ügyész nem ellenzi az adócsalás miatt elítélt Lionel Messi 21 hónapos börtönbüntetésének pénzbírsággal történő kiváltását.

A jogász pénteken beszélt erről, hangsúlyozva, hogy mindezt csak abban az esetben fogadja el, ha a törvények által előírt legmagasabb összeget szabják ki az argentin futballsztárra.

Messi a bíróságon 2016-ban Forrás: AFP/Alberto Estevez

Az FC Barcelona játékosát tavaly ítélték el, miután bebizonyosodott, hogy a 2007 és 2009 közötti időszakra vonatkozóan rossz adóbevallást adott le, a spanyol adóhatóság szerint 4,1 millió (1,26 milliárd forint) eurót nem fizetett be. A bíróság 21 hónapos börtönbüntetést és kétmillió (616 millió forint) eurós bírságot szabott ki.

Ezzel együtt Messinek vélhetőleg nem kellene börtönbe vonulnia akkor sem, ha nem váltják át a 21 hónapot pénzbírságra, mivel Spanyolországban az első bűncselekmény esetében a két évnél rövidebb időtartamra szóló börtönbüntetést általában felfüggesztik.

A Reuters úgy számol, hogy a kétmillió eurón túl várhatóan további 255 500 eurót kell majd fizetnie büntetésként a 30. születésnapját szombaton ünneplő labdarúgónak.