Ismét Real-Dortmund párharc a halálcsoportban

Horizontal
Real Madrid's defender Sergio Ramos (3L) vies with Dortmund's Greek defender Sokratis (4L) during the UEFA Champions League football match Real Madrid CF vs Borussia Dortmund at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on December 7, 2016. / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
Csütörtökön kisorsolták a 2017/2018-as Bajnokok Ligája-szezon csoportkörét. A Real Madrid az előző évhez hasonlóan most is a Dortmunddal játszik majd, mellettük még a Tottenham és az APOEL került a H-csoportba.

Gulácsi Péter csapata, a BL-újonc Leipzig viszonylag könnyű csoportba került, a Monacóval, a Portóval és a Besiktassal játszik. A Barcelonának a Juventust kell legyűrnie a csoportelsőséghez, a Neymar vezette PSG-nek pedig a Bayern Münchent. A két angol visszatérő, a Liverpool és a Manchester United megúszta a sorsolást.

Az előző szezonban a Dortmund nyerte a csoportot a Real előtt Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A csoport: Benfica, Manchester United, Basel, CSZKA Moszkva
B csoport: Bayern München, Paris Saint-Germain, Anderlecht, Celtic
C csoport: Chelsea, Atlético Madrid, Roma, Qarabag
D csoport: Juventus, Barcelona, Olimpiakosz, Sporting
E csoport: Szpartak Moszkva, Sevilla, Liverpool, Maribor
F csoport: Sahtar Donyeck, Manchester City, Napoli, Feyenoord
G csoport: Monaco, Porto, Besiktas, Leipzig
H csoport: Real Madrid, Dortmund, Tottenham, APOEL

Néhány érdekesség:

  • Nagy feladat előtt a Barca és a Real: a katalánok még soha nem verték meg a Juvét idegenben európai kupameccsen (2 döntetlen, 3 vereség), a Real ugyanígy nyeretlen még a Dortmund otthonában a BL-ben (3 döntetlen, 3 vereség).
  • Az Atlético Madrid és a Roma először játszik európai kupameccset egymással az 1998/1999-es szezon óta (akkor az UEFA-kupában az Atlético 4-2-re nyert)
  • A G-csoport az egyetlen, ahol nincs olyan csapat, amely az elmúlt 14 évben legalább egyszer megnyerte volna a Bajnokok Ligáját
  • Ez a második szezon, amikor egy ország öt csapattal szerepel a BL-ben (tavaly a spanyolok voltak öten, most az angolok)
  • José Mourinho a legutóbbi hét Benfica elleni meccséből csak egyet veszített el (4 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség)
  • A 2011/2012-es szezonban is egy csoportban volt a Manchester United és a Basel, akkor a manchesteriek a harmadik helyen végeztek és kiestek
  • Neymar a négy Celtic ellen játszott meccsén 10 gólnak is részese volt (4 gól, 6 gólpassz)

Az Év játékosa díjat is kiosztották: a nőknél Lieke Martens, a férfiaknál Cristiano Ronaldo nyert.