Társoldalunk:

Menesztették a Greuther Fürth magyar edzőjét

2017.08.28. 16:19

Menesztették Radoki Jánost, a német másodosztályú Greuther Fürth labdarúgócsapatának magyar-német kettős állampolgárságú vezetőedzőjét.

A trénernek hétfőn azért kellett távoznia, mert együttese négy vereséggel kezdte a bajnoki szezont. A Fürth - amelynek a magyar válogatott kapus, Megyeri Balázs a csapatkapitánya, és ott játszik a hátvéd Pintér Ádám is - négy forduló után a tabella 18., utolsó helyén áll.

Nagyon sajnálom, hogy nem folytathatjuk a közös munkát Jánossal, de a klub jövőjéről van szó, ami mindennél fontosabb - nyilatkozta Helmut Hack klubelnök.

Radoki 1972-ben Móron született, de gyermekkorában a szüleivel Németországba költözött. Augsburgban kezdett futballozni, 1996 és 1999 között a Fürth csapatát erősítette, majd a Bundesligába feljutott Ulm szerződtette. 1999 és 2001 között 25 élvonalbeli mérkőzésen játszott, és felkeltette az akkori magyar szövetségi kapitány, Bicskei Bertalan figyelmét. 2000 őszén meg is hívta a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőre, de végül nem lépett pályára.

Már nem Radoki János irányítja a Greuther Fürt együttesétForrás: Greuther-fuerth.de

Radoki János a Greuther Fürth együtteséhez 2013 januárjában tért vissza. Több mint három évig a klub utánpótlásában tevékenykedett, tavaly novemberben átvette a felnőtt csapat irányítását, majd április közepén két évvel meghosszabbította a szerződését.

Az OrigoSport Radoki Jánossal készített interjúját az alábbi linkre kattintva olvashatják: 

Magyar vér, német fej - Radoki János a Dárdai-utat járja

Radoki Jánost novemberben nevezték ki a Bundesliga másodosztályában szereplő Greuther Fürth vezetőedzőjének. A magyar születésű, de Németországban nevelkedett szakember Dárdai Pál útját járja Megyeri Balázs csapatánál, de egyelőre bizonytalan a folytatás. Négy mérkőzésre szóló megbízatása a német másodosztályú bajnokság idei...