Társoldalunk:

Kemény Dénes szerint Bernd Storckból hiányzik az önkritika

2017.10.13. 15:52

A férfi vízilabda-válogatott korábbi sikeredzője, Kemény Dénes szerint a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányából, Bernd Storckból hiányzik az önkritika. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elárulta, hogy ha a csapata egy nem magas szinten jegyzett ellenféllel szemben csak nehezen nyer, ment volna az elnökhöz.

Kemény Dénes nagyon szereti a futball, a delmagyar.hu-nak adott interjúból kiderül, több focimeccset néz a tévében, mint vízilabdát. Így kikerülhetetlen volt a kérdés, hogy mit tett volna Bernd Storck helyében, akinek a Feröer elleni meccsen a szurkolók a távozását követelték.

Bernd Storck helyzete nem túl rózsásForrás: NurPhoto/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

„Ha a közönség azt szeretné, hogy ne folytassam, nem lehet annyira fontos, hogy én mit képzelek a helyzetről.”Ha érzékelem, hogy a csapat egy nem magas szinten jegyzett ellenféllel szemben nem játszik jól, csak nehezen nyer, mentem volna az elnökhöz.”

A Millennium vezetőedzője, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, korábbi szövetségi kapitány (b) és Kósz Zoltán másodedző a masters korosztályú vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján a 40+-os korcsoport döntőjében játszott Millennium-Szentpétervár mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti SportuszodábanForrás: MTI/Czagány Balázs

„Az eredmény elfogadható lenne, mert Svájc és Portugália megelőzhet, de voltak halványabb eredmények.”

A kapitány lehetett volna önkritikusabb. Amikor Londonban ötödikek lettünk, és hazajöttem, nem vártam meg, hogy az elnök milyen jövőt tervez, eldöntöttem, hogy nem folytatom.”„Megnéztem az elnökség névsorát, és úgy voltam vele, hogy ezek azért engem ne váltsanak le.”

Nagy a tolongás: Storck helyére Rossi és Szabics is esélyes

A szövetségi kapitány sorsáról csak kedden döntenek, de már az utódról találgat mindenki.