Hazai pályán égett nagyot a Liverpool a kupában

Liverpool
Referee Craig Pawson (C) indicates that he's going to the VAR (Video Assistant Referee) before looking at the pitch-side screen prior to giving Liverpool a penalty during the English FA Cup fourth round football match between Liverpool and West Bromwich Albion at Anfield in Liverpool, north west England on January 27, 2018. / AFP PHOTO / PAUL ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Liverpool hazai pályán 3–2-re kikapott a West Bromwichtól az FA-kupa negyedik fordulójában, így búcsúzott a sorozattól.

Pedig nem lehet azt mondani, hogy Klopp nagyon tartalékolt volna, ott volt a csapatban Firmino, Mané és Salah is. Jól is kezdődött a meccs, az ötödik percben Firmino góljával a Liverpool szerzett vezetést, de mire lepörgött volna az első negyedóra, már a West Bromnál volt az előny. Firmino később tizenegyest rontott, a nagyobb baj viszont csak ezután jött: az első félidő hosszabbításában Matip rúgott öngólt, így szünetben 3–1 volt a vendégeknek.

Egy félidő alatt hármat kapott a Liverpool Forrás: AFP/Paul Ellis

Aki azt hitte, hogy a második félidőben a Liverpool nekiesik ellenfelének és bedarálja, az nagyot tévedett. A hazaik mezőnyfölényben játszottak ugyan (bár ez sokáig nem volt annyira nyomasztó, mint amennyire az eredmény megkövetelte volna), de Salah szépítő gólján kívül másra nem futotta. Az utolsó tíz percben a West Brom megtartotta egygólos előnyét, így meglepetésre továbbjutott az FA-kupa következő fordulójába.

Délután a Tottenham csak 1–1-es döntetlent ért el a negyedosztályú Newport County ellen, így azt a párharcot újrajátsszák.