Neymar a BL-győzelemért hagyta el a Barcát

Neymar
Paris Saint-Germain's Brazilian striker Neymar celebrates scoring his second goal during the UEFA Champions League Group B football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Glasgow Celtic at Parc des Princes Stadium in Paris on November 22, 2017. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Neymar Lionel Messi árnyékából akart kilépni, amikor nyáron elhagyta a Barcelonát, és a Paris Saint-Germainhez igazolt – állítja Dani Alves.

„Együtt futballozni egy olyan különleges valakivel, mint Leo, a leghihetetlenebb dolgok közé tartozik. Ugyanakkor mindig ott lesz a gondolataid között, hogy te képviseled-e a legmagasabb színvonalat, vagy ő" – fejtette ki a brazil védő, aki korábban mindkettejükkel együtt futballozott Barcelonában.

Hozzátette, Messi a legnagyobb hatású játékos a labdarúgásban, és Neymarnak ki kellett lépnie az árnyékából.

Alves elmondta azt, amit eddig is tudott mindenki Forrás: AFP/Franck Fife

A 25 éves brazil támadó augusztus 3-án világcsúcsot jelentő 222 millió euróért (67,6 milliárd forint) vásárolta ki magát élő kontraktusából, majd még aznap este ötéves szerződést írt alá a PSG-vel.

A PSG 23 forduló után 11 pontos előnnyel vezeti a francia bajnokságot,

Neymar 17 góllal és 11 gólpasszal segítette eddig csapatát.

A Bajnokok Ligájában a címvédő Real Madriddal találkozik a PSG a nyolcaddöntőben. Alves szerint ennek a sorozatnak a megnyerése a fő célja a párizsi klubnak.

Neymar Párizsban is hozza a barcelonai számokat Forrás: AFP/Francois Lo Presti

Ez motivál minket, és készen állunk a versengésre" – mondta Alves.