Bódog kirúgta a Diósgyőrtől a túlsúlyos, arrogáns spanyolt

Bódog Tamás, DVTK
Bódog Tamás reméli, hogy a befizetett pénzbüntetéssel támogatni tudja a videóbíró-rendszer beszerzését
Vágólapra másolva!
Bódog Tamás vasárnap küldte a tartalékok közé a spanyol focistát, Nonót, mondván, hogy fegyelmezési problémáival már nem tud mit kezdeni. Nono az egyik közösségi oldalon üzent a szurkolóknak, amire Bódogtól érkezett igen kemény reakció.

A történet vasárnap azzal kezdődött, hogy a Diósgyőr bejelentette, hogy Bódog Tamás, a csapat vezetőedzője megfelelő ajánlat esetén elengedi a csapat spanyol középpályását, Nonót.

„Nono fegyelmi okok miatt kikerült az első csapat keretéből - nyilatkozta Bódog a DVTK hivatalos oldalának. - Hiába zseniális labdarúgó, de primadonnára nincs szükségem, akinek nem a csapat az első. Nem tudok kivételt tenni vele sem. Amit a többiektől megkövetelek, azt megkövetelem tőle is. A továbbiakban nem számolok vele, szabadlistára került és a tartalékcsapattal készül, így a törökországi edzőtáborba sem tart velünk. Amennyiben megfelelő ajánlatot kap a klub, nem gördítünk akadályt a távozása elé" – mondta az okokról Bódog.

Nono szerint a fenti megnyilvánulás köszönőviszonyban sincs az igazsággal, és nem igaz, hogy ő fegyelmezetlenebb lenne, mint bárki más a csapatból. A spanyol játékos Instagramon tette közzé a gondolatait még hétfőn.

NonoDelgadoVillar (@nonodelgadovillar) által megosztott bejegyzés,

A nyílt levélre hétfőn Bódog is reagált egy közleményben, mert hiába a csapat belügyeiről van szó, állítása szerint nem mehet el csak úgy a történtek mellett.

Bódog Tamás szerint megengedhetetlen, amit Nono tett Forrás: dvtk.eu

"Volt játékosom valószínűleg félreértette döntésem indokait (bár a beszélgetésen volt jelen tolmács), bár ez nem meglepő, mivel másfél év magyarországi tartózkodása alatt minimális energiát sem fordított a magyar vagy az angol nyelv elsajátítására. Persze tudom, én is megtanulhattam volna a 9 hónap alatt spanyolul.

Felfogásomtól azonban teljesen idegen az olyan hozzáállás, amikor valaki csak a szerződése aláírásakor profi, de azt követően, amikor teljesíteni kell, már nem az. Álprofiságra vall, amikor egy labdarúgó népmesei hőst akar csinálni magából. 9 kilogramm plusszal futballozik, közben azt írja, hogy mindent megtesz a klubért. Szó nélkül felveszi a pénzét, de a kifejezés, hogy teljesítmény, távol áll tőle.

Amióta a DVTK alkalmazásában állok, Nono fegyelmezetlenségeivel többet kellett foglalkoznom, mint az egész csapatéval együttvéve.

A játékostárs lerúgása edzés közben, a másodosztály elleni harc során kiállítás a Haladás ellen, a büntetések figyelmen kívül hagyása és az arrogancia, mind-mind ilyen.

Bár Nono számára valószínűleg az a normális, hogy azt csinál, amit akar, mindez az én szótáram szerint fegyelmezetlenség, mivel ez a munkahelye!

Azt pedig ma is vallom, hogy az én csapatomban kivételezésnek nincs helye, minden labdarúgónak be kell állnia a sorba. A rend és fegyelem mindennek az alapja.

Nono további pályafutásához őszintén sok sikert kívánok" - zárta Bódog Tamás.