Társoldalunk:

Bódog kirúgta a Diósgyőrtől a túlsúlyos, arrogáns spanyolt

2018.01.30. 13:57

Bódog Tamás vasárnap küldte a tartalékok közé a spanyol focistát, Nonót, mondván, hogy fegyelmezési problémáival már nem tud mit kezdeni. Nono az egyik közösségi oldalon üzent a szurkolóknak, amire Bódogtól érkezett igen kemény reakció.

A történet vasárnap azzal kezdődött, hogy a Diósgyőr bejelentette, hogy Bódog Tamás, a csapat vezetőedzője megfelelő ajánlat esetén elengedi a csapat spanyol középpályását, Nonót.

„Nono fegyelmi okok miatt kikerült az első csapat keretéből - nyilatkozta Bódog a DVTK hivatalos oldalának. - Hiába zseniális labdarúgó, de primadonnára nincs szükségem, akinek nem a csapat az első. Nem tudok kivételt tenni vele sem. Amit a többiektől megkövetelek, azt megkövetelem tőle is. A továbbiakban nem számolok vele, szabadlistára került és a tartalékcsapattal készül, így a törökországi edzőtáborba sem tart velünk. Amennyiben megfelelő ajánlatot kap a klub, nem gördítünk akadályt a távozása elé" – mondta az okokról Bódog.

Nono szerint a fenti megnyilvánulás köszönőviszonyban sincs az igazsággal, és nem igaz, hogy ő fegyelmezetlenebb lenne, mint bárki más a csapatból. A spanyol játékos Instagramon tette közzé a gondolatait még hétfőn.

NonoDelgadoVillar (@nonodelgadovillar) által megosztott bejegyzés,

A nyílt levélre hétfőn Bódog is reagált egy közleményben, mert hiába a csapat belügyeiről van szó, állítása szerint nem mehet el csak úgy a történtek mellett.

Bódog Tamás szerint megengedhetetlen, amit Nono tettForrás: dvtk.eu

"Volt játékosom valószínűleg félreértette döntésem indokait (bár a beszélgetésen volt jelen tolmács), bár ez nem meglepő, mivel másfél év magyarországi tartózkodása alatt minimális energiát sem fordított a magyar vagy az angol nyelv elsajátítására. Persze tudom, én is megtanulhattam volna a 9 hónap alatt spanyolul. 

Felfogásomtól azonban teljesen idegen az olyan hozzáállás, amikor valaki csak a szerződése aláírásakor profi, de azt követően, amikor teljesíteni kell, már nem az. Álprofiságra vall, amikor egy labdarúgó népmesei hőst akar csinálni magából. 9 kilogramm plusszal futballozik, közben azt írja, hogy mindent megtesz a klubért. Szó nélkül felveszi a pénzét, de a kifejezés, hogy teljesítmény, távol áll tőle.  

Amióta a DVTK alkalmazásában állok, Nono fegyelmezetlenségeivel többet kellett foglalkoznom, mint az egész csapatéval együttvéve. A játékostárs lerúgása edzés közben, a másodosztály elleni harc során kiállítás a Haladás ellen, a büntetések figyelmen kívül hagyása és az arrogancia, mind-mind ilyen.

Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor az elmúlt heti csapatépítő program keretében lezajlott edzést szó nélkül befejezte, ráadásul csak azt követően jött oda hozzám, amikor erre felszólítottam. Ilyet egyetlen munkahelyen sem tehet meg egy alkalmazott.

Bár Nono számára valószínűleg az a normális, hogy azt csinál, amit akar, mindez az én szótáram szerint fegyelmezetlenség, mivel ez a munkahelye!

Azt pedig ma is vallom, hogy az én csapatomban kivételezésnek nincs helye, minden labdarúgónak be kell állnia a sorba. A rend és fegyelem mindennek az alapja.

Nono további pályafutásához őszintén sok sikert kívánok" - zárta Bódog Tamás.