Vágólapra másolva!
Nem csak a Tour de Hongrie mezőnyében találkozhatunk majd olyan szereplőkkel, akik a kerékpársport csúcseseményeinek rendszeres résztvevői. A Magyar Körverseny „főellenőre", a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) megbízottjaként az olasz Gabriele Rigoletti lesz, aki olyan eseményeken bíráskodik, mint a Giro d'Italia, a Milánó–San Remo vagy a Lombard Körverseny.

A 48 éves olasz szakember - aki civilben villamosmérnökként dolgozik - 1991 óta tevékenykedik versenybíróként a kerékpársportban, melyet édesapja hatására kedvelt meg, de ő maga soha nem volt profi versenyző, számol be a magyar körverseny hivatalos oldala.

Számos nagy nemzetközi verseny után először fog Magyarországon, azaz a Tour de Hongrie-n dolgozni, de ugyanolyan izgalommal várja, mintha a Giro d'Italián lenne jelenése.

Gabirele Rigoletti (jobbról a második) a dubaji körversenyen Forrás: Facebook

„Boldog vagyok, hogy egy olyan ország körversenyén dolgozhatok, amelyen még azelőtt soha. Szeretek megismerni új országokat, embereket és versenyeket. Hallottam róla, hogy a Tour de Hongrie milyen célokat tűzött maga elé, tudom, hogy 2018-ban szerepel elsőként 2.1-es versenyként. Versenybíróként mások munkájának tiszteletben tartásában és az együttműködésben hiszek, a bírók biztosítják a versenyek zavartalan lebonyolítását és a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályainak betartását és betartatását."

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie augusztus 14-én kedden Siófokon prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny a Balatonalmádi, Keszthely, Velence, Székesfehérvár, Cegléd, Hajdúszoboszló, Karcag, Miskolc, útvonalon hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 800 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kapott meghívót, minden együttes hét kerékpárossal állhat rajthoz a Magyar Körversenyen.