Társoldalunk:

Nagyot küzdött a Puskás, de Torghelle klasszisa a legjobbkor jött az MTK-nak

2018.08.04. 18:55

A labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójának nyitómérkőzésén a Puskás Akadémia 2-1-re kikapott az MTK Budapesttől a felcsúti Pancho Arénában.

Mindkét csapat idegenben szerepelt jobban az első két fordulóban. A Puskás Akadémia a DVSC elleni hazai vereség után Diósgyőrben 2-2-t játszott. Az újonc MTK legyőzte az Újpestet a Szusza Ferenc Stadionban, majd kikapott saját pályáján a Ferencvárostól. A két csapat hétszer találkozott eddig az élvonalban, de legutóbb 2016 áprilisában játszottak. Az MTK mérlege sokkal jobb: öt győzelem és egy döntetlen, de a Puskás Akadémia egyetlen győzelme a legutóbbi összecsapáson született. 

Az MTK már az első félidőben eldönthette volna a mérkőzéstForrás: mtkbudapest.hu

Mindkét csapat óvatosan kezdte a mérkőzést, az első helyzetre a 14. percig kellett várni. Egy MTK-kontra végén Bognár István tökéletes ütemű kiugratásával Lencse László lépett ki ziccerben, azonban Hegedüs Lajos, a Puskás Akadémia kapusa lábbal védeni tudta a közeli lövését. Két perccel később a fővárosi csapat már közelebb állt a vezetés megszerzéséhez. Vass Patrik visszagurított szögletét Kanta József lőtte el 16 méterről, Hegedüs azonban a kapufára tolta a bal alsó sarokra helyezett labdát.

A Puskás Akadémia a 20. percben veszélyeztetett először. Szakály Péter lekészített labdáját Radó András 22 méterről tekerte kapura, azonban Artem Kychak bravúros vetődéssel szögletre tornázta azt. A beívelést Ulysse Diallo csúsztatta meg a rövid oldalon, a hosszún érkezőn Radó pedig három méterről kapufára passzolt.

A 27. percben ismét Bognár volt a főszereplő. Jevhen Szelin átadásával ziccerbe került a nyáron igazolt középpályás, lövés helyett azonban gólt akart rúgatni a mellett érkező Lencsével, viszont a passza túl rövidre sikerült, így a belga Jonathan Heris fel tudott szabadítani. 

A 33. percben az MTK megszerezte a vezetést. Lencse futott el a jobb oldalon, az alapvonalról középre lett labdáját a brazil Myke Bouard Ramos közelről a kapuba belsőzte (0-1).

A félidő hajrájában egyenlíthetett volna a Puskás Akadémia. Az albán Liridon Latifi 19 méteres szabadrúgása nem sokkal kerülte el a jobb felső sarkot.

A második félidő elején megfogyatkozott a Puskás Akadémia. Az 50. percben Lencse lépett ki ziccerben, megcsinált egy cselt Spandler Csaba mellett, aki csak szabálytalanul tudta megállítani az MTK támadóját. Farkas Ádám játékvezető szabadrúgást ítélt, a felcsúti védőt pedig kiállította. A szabadrúgást Kanta József végezte el, aki 17 méterről telibe találta a felső lécet.

A kiállítás mintha felrázta volna a hazaiakat, akik emberhátrányban kezdtek el támadni, és az 56. percben egyenlíteni tudtak. A Haladástól igazolt Kiss Tamás kapott labdát a tizenhatos jobb oldalán, befelé húzott, majd 14 méterről a kapu jobb oldalába tekert (1-1).

A folytatásban is a Puskás Akadémia irányította a mérkőzést, de igazán komoly ziccert nem tudott kialakítani.

Torghelle Sándor a hajrában döntötte el a mérkőzéstForrás: mtkbudapest.hu

Feczkó Tamás, az MTK vezetőedzője meg is unta a tétlenséget, és elküldte melegíteni Torghelle Sándort, akit végül a 72. percben küldött pályára. Az utolsó negyedórában az MTK ismét magához ragadta a kezdeményezést, de a Puskás Akadémia valóságot falat húzott a kapuja elé, amit jó ideig nem tudtak áttörni a fővárosi csapat játékosai. A 86. percben végül két csere hozta össze a kék-fehérek győztes gólját. Vass Patrik rúgott ziccerből kapufát, a kipattanót Farkas Balázs gyűjtötte be, aki egy cselt követően 14 méterről lőtt, azonban Torghelle Sándort találta el, akin irányt változtatott a labda, és a kapu jobb oldalába csorgott a tehetetlen Hegedüs mellett (1-2).

A 90. percben eldőlhetett volna a mérkőzés. Lencse közeli lövésébe Dejan Trajkovski kapott bele, Farkas Ádám pedig tizenegyest ítélt. A labda mögé a Ferencváros elleni büntetőből eredményes Kanta József állt oda, ezúttal viszont kapu mellé lőtt.

A hosszabbítás perceiben a Puskás Akadémiának nem volt esélye az egyenlítésre. Az MTK ezzel második idegenbeli mérkőzését is megnyerte az OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonjában, míg a felcsúti csapat továbbra is nyeretlen.