A kapusok az új szupersztárok

fbl Horizontal
Spain's goalkeeper Kepa Arrizabalaga warms up before the Russia 2018 World Cup Group B football match between Spain and Morocco at the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad on June 25, 2018. / AFP PHOTO / OZAN KOSE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
A kapusok esetében világrekordot jelentő 71,6 millió fontért (25,6 milliárd forint) a Chelsea leigazolta Kepa Arrizabalagát az Athletic Bilbaótól.

Délben az Athletic Bilbao hivatalos honlapján erősítette meg, hogy a spanyol szövetség megkapta a játékos 71,5 millió fontos kivásárlási árát, így távozik az együttestől. A Bilbao közleményében megköszönte Kepának a csapatért tett szolgálatait.

A Chelsea élő szerződéséből vásárolta ki Kepát Forrás: AFP/Ozan Kose

A 23 éves Arrizabalaga két éve mutatkozott be a spanyol bajnokságban. Maurizo Sarri, a Chelsea új menedzsere kedden dicsérte őt, fiatalnak, de rendkívül tehetségesnek nevezte.

A transzferrel Kepa lett a legdrágább kapus: az eddigi rekorder, a brazil Alisson júliusban 65 millió fontért igazolt az AS Romától a Liverpoolba.

Kepa klubváltása előrevetíti azt is, hogy Thibaut Courtois napokon belül a Real Madrid játékosa lesz. Feltehetőleg érte sem aprópénzt fizet a Bajnokok Ligája-címvédő.