Társoldalunk:

Ibrahimovic csak feltételekkel hajlandó a Galaxynél maradni

2018.11.07. 13:42

Zlatan Ibrahimovic feltételekhez köti, hogy kitöltse jövő év végéig érvényes szerződését a Los Angeles Galaxy labdarúgócsapatánál.

A 37 éves támadó első tengerentúli szezonjában 27 bajnoki mérkőzésen 22 gólt szerzett és 10 gólpasszt könyvelhetett el, de a Galaxy a liga legjobb játékosának megválasztott svéd segítségével sem jutott be a rájátszásba. Ibrahimovic azt mondta, vannak feltételei és igényei - ahogyan elmondása szerint a klubnak is vele szemben -, de azok csak "egyszerű dolgok". De hogy pontosan melyek ezek a kritériumok, nem derült ki. 

27 meccsen 22 gól, nem rossz debütálásForrás: AFP/2018 Getty Images/Katharine Lotze

"Bizakodó és pozitív vagyok" - nyilatkozta a közös folytatásról a támadó, akit sajtóhírek szerint volt európai klubjai közül az AC Milan szeretne szerződtetni.

Ibrahimovic hangsúlyozta: élő szerződése van amerikai egyesületénél, amelyet szeretne kitölteni. Kötődöm a Galaxyhoz, a klub játékosa vagyok. Ha egy klubhoz tartozom, minden figyelmemet neki szentelem, azért vagyok itt" - nyilatkozta.

A liga adatai szerint a svéd 1,5 millió dollárt (420 millió forintot) keresett az idei szezonban, és annak érdekében, hogy több pénzt kapjon, a klub bérezési listáján be kell kerülnie a három kiemelt fizetést kapó futballista közé. Chris Klein, a Galaxy elnöke elmondta: a kezdeti beszélgetések ígéretesen alakultak a svéd klasszissal.