Társoldalunk:

Bírósági ítélet mondja ki, milyen cipőt hordjon a Barcelona játékosa

2018.12.19. 11:31

Egy holland bíróság friss ítélete szerint Rafinhának, az FC Barcelona labdarúgójának tiszteletben kell tartania a szerződését, és ismét Adidas-felszerelésben kell szerepelnie, különben akár egymillió eurós bírságra is számíthat.

A német sportszergyártó cég azért perelte be a 25 éves brazil középpályást, mert júliustól Mizuno márkájú cipőben kezdett játszani azok után, hogy vitatta az Adidasszal június végén lejárt megállapodása egyoldalú meghosszabbítását.

Rafinha 2011 óta viselte a vállalat cipőit és sportruházatát, de ügyvédje korábban azt mondta: szeretne "kiszabadulni" ebből a szerződésből, mert úgy érzi, szponzora nem támogatta megfelelően, amikor 2015-ben és 2017-ben súlyos sérülést szenvedett. A játékos jogi csapata azt is nehezményezte, hogy az Adidas "eldugta" a szerződésben azt a részt, amely egy ötéves hosszabbításról szólt, szerintük ezt világosabbá kellett volna tenni.

Rafinha cipőjével vannak gondokForrás: NurPhoto/Jon Bromley/NurPhoto/Jon Bromley

Rafinhát a céggel való tárgyalások során édesapja, a korábbi Vasco da Gama- és Valencia-játékos Mazinho képviselte, aki 1994-ben világbajnok lett a brazil válogatottal. Rafinha testvére, a spanyol válogatott Thiago, a Bayern München játékosa.

"Bár nem jogi szakember, de tudja, hogyan működnek a támogatói szerződések" - mondta a bíró.

Az amszterdami bíróság - ebben a városban kötötték az eredeti szerződést - arra kötelezte Rafinhát, hogy naponta tízezer eurót fizessen addig, amíg nem tartja be a megállapodást. A maximum bírság egymillió euróig terjedhet.

A futballistára mostanában rájár a rúd, november 24-én ugyanis súlyos térdsérülést szenvedett, meg is műtötték, és ebben a szezonban már nem játszhat.