Társoldalunk:

Solskjaer edzőként is ismeri a "Fergie-time" fogalmát

2019.01.30. 07:46

Ameddig Sir Alex Ferguson volt a Manchester United menedzsere, gyakran lehetett hallani a Fergie-time kifejezést. A United a skót menedzser idején gyakran lőtt gólt a párperces hosszabbítás ideje alatt, ezzel megnyerve a meccset, vagy döntetlenre mentve azt. Ilyen volt az 1999-es, Bayern München elleni Bajnokok Ligája-döntő, de lehetne sorolni. Sokan ezt úgy értelmezték, hogy Fergusonnak kedvezve, a játékvezetők mindig annyit hosszabbítottak, hogy a manchesterieknek legyen idejük még egy gólt szerezni.

A Manchester United ugyan elveszítette százszázalékos mérlegét Ole Gunnar Solskjaer vezetésével, de ha ennek meg kell történnie, akkor az történjen így, gondolhatnák a United-szurkolók.

A teljesen esélytelennek tartott Burnley már 2-0-ra vezetett az Old Traffordon, innen állt fel a United a 93. percben szerzett egyenlítő gól után.

Ole Gunnar Solskjaer szerint csapata elaludt, úgy kezdtek, mintha 1-0-ra vezettek volna már a kezdősípszó előtt, ezért talán nem is baj, hogy már nem kell a győzelmi szériával foglalkozniuk.

„Nem voltunk rosszak, sokat volt nálunk a labda, sokat lőttünk kapura, voltak helyzeteink, csak túl lassúak voltunk. Úgy kezdtünk, mintha már a zsebünkben lett volna az előny. Meg kell dolgoznunk azért, hogy a meccs elején megszerezhessük a vezetést. Az ellenfél megnehezítette a dolgunkat, de az egyenlítésnek természetesen örülök” – mondta Solskjaer.

„Nagy veszélye van az ilyen nyerő szériáknak, mert azt gondolhatja az ember, hogy a múlt eredményei miatt most elég lesz 90 százalékon pörögni, de ez persze nincs így, minden meccsen meg kell dolgozni a sikerért.”

Először nem nyert Ole Gunnar Solskjaer vezetésével a Manchester UnitedForrás: AFP/Paul Ellis

A United egy győzelemmel már a legjobb négy közé léphetett volna, Solskjaernak pedig egy nyolcmeccses százszázalékos sorozata szakadt meg a Burnley elleni 2-2-vel.

„Nagyon örülök annak, ahogy a játékosok reagáltak a kétgólos hátrányra. Mick Phelan és én is sokat tanultunk a mai meccsen. Csalódottak vagyunk, ha arra gondolunk, hogy két pontot veszítettünk hazai pályán, de nem érdemeltünk vereséget. Ebből is tanulunk, ha van még pár perc, talán meg is nyerjük a meccset” – mondta a lefújás után Solskjaer.