Vágólapra másolva!
Az Újpest az utolsó utáni pillanatban egyenlített a Ferencváros ellen az NB I 20. fordulójának szombat esti zárómeccsén. Bár Varga Roland góljával a Fradi korán megszerezte a vezetést, nem tudta megszerezni a vélhetően mindent eldöntő második találatot, Simon Krisztián pedig a 93. percben egyenlített. A találkozó után többek között ő is értékelt az Origónak.

- mondta a lefújás után Varga Roland. "Természetesen három pontot akartunk szerezni, nagyon csalódott vagyok, hogy nem sikerült."

A lefújást követően az újpesti játékosok lehettek boldogabbak Fotó: Csudai Sándor - Origo

Dibusz Dénes is rendkívül csalódottan értékelt a vegyes zónában.

"Az egész mérkőzésen jól védekeztünk, néhány próbálkozáson kívül igazán helyzete sem volt az Újpestnek. Sajnos a végén elhamarkodtunk egy szabadrúgást, ebből indultak el mindent egy lapra feltéve a hazaiak, és sajnos begyötörték az egyenlítő találatot.

Azok után, hogy korán vezetést szerztünk, végig kézben tartottuk a mérkőzést, így csak magunkat okolhatjuk.

Tanulni kell ebből a hibából, nem szabad sokáig rágódni rajta. Sok mérkőzés van még hátra, ráadásul a két tavaszi meccsen négy ponttal növeltük az előnyünket a Vidivel szemben, úgyhogy azért teljesen nincs okunk a szomorkodásra."

Az Újpest a 93. percben mentett pontot a Fradi ellen Fotó: Csudai Sándor - Origo

A sérülés után visszatérő Simon Krisztián a 86. percben lépett pályára, majd a 93. minutumban a meccs hősévé vált.

"Ott motoszkált bennem, hogy mekkora dolog lenne, ha góllal tudnám segíteni a csapatot a sérülésemet követően, egészen elképesztő, hogy sikerült, és hogy pont a Fradi ellen.

Nagyon boldog vagyok, hogy jókor voltam jó helyen, és hogy az egyik pontot megmentettük."

Az újpestiek támadója a hangulatról is beszélt.

"A derbi mindig háromesélyes, függetlenül attól, hol állnak a csapatok a tabellán.

Bízom benne, hogy a drukkerek lelkesedése a jövőben sem fog csillapodni, mert az lenne az igazi, ha nem csak a Fradi ellen lennének ennyien a stadionban. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk majd, hogy kiszolgáljuk őket."

Varga Roland bombája ellen esélye sem volt az újpesti védelemnek Fotó: Csudai Sándor - Origo

Novotny Somát a találkozó előtt köszöntötte a klub, a csatár 100. NB I-es mérkőzését játszotta az előző fordulóban a Debrecen ellen és az ötvenediket a lila-fehérek szerelésében.

"Nem játszottunk jó meccset, a Fradi az elején ránk erőltette az akaratát és korán meg is szerezte a vezetést. A folytatásban sem ment igazán jól, csak erőlködtünk, bár a második félidőben már türelmesebben játszottunk. Éreztük, hogy a Ferencváros ráült az ereményre, így próbáltuk a hajrát megnyomni, és szerencsére a küzdeni akarásunkat a végén megajándékozta a futball. Van az a mondás, hogy mindegy ki rúgja a gólt, csak én legyek az, most viszont rendkívül boldog vagyok, hogy Krisztián a sérülése után betalált."

A hazaiak edzője, Nebojsa Vignjevics elárulta, hogy kik voltak a meccs legjobbjai.

"Ma a szurkolóink voltak a legjobbak, akik két perccel a lefújás előtt is bíztak bennünk. Fantasztikusak voltak, ami a játékosaimról nem volt elmondható a meccs nagy részében.

Viszont küzdöttek a végsőkig, és ennek meg lett az eredménye. Nem volt magas színvonalú futball, a rövid, négy hetes felkészülést követően ez még csak a második mérkőzésünk volt, így nem tudtak a fiúk olyan szinten égni, ahogy egy derbin kellene. Összességében gratulálok a csapatnak a megszerzett egy ponthoz, és még egyszer köszönöm a szurkolóknak a támogatást"

Nebojsa Vignjevics szerint az újpesti szurkolók voltak a meccs legjobbjai Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szergej Rebrov, a Ferencváros szakvezetője szűkszavúan értékelt.

mert kontrollálta a játékot. A legfontosabb azonban, hogy egy ponttal növelni tudtuk az előnyünket a tabellán."

Az ukrán mester igazat beszélt, hiszen mivel a Vidi hatalmas meglepetésre hazai pályán kapott ki szombat délután a Diósgyőrtől, az 1-1-es döntetlen után immáron kilenc pont a zöld-fehérek előnye a tabellán a fehérváriakkal szemben.