Társoldalunk:

Zidane az első madridi munkanapján akcióba lendült az átigazolási piacon

2019.03.12. 09:11

Zinedine Zidane még a családi fényképet sem tette ki régi-új irodájában az íróasztalra, máris megkezdte az új Real Madrid keretének kialakítását.

A Het Laatste Nieuws (HLN) nevű belga lap internetes kiadásának információi szerint Zinedine Zidane, a Real Madrid élére hétfőn kinevezett vezetőedző első dolga az volt, hogy hivatalos formában is jelezze a Chelsea-nek, miszerint a spanyol klub érdeklődik Eden Hazard iránt.

A HLN szerint a belga válogatott sztárjának áráról még nem indultak meg a tárgyalások, de tudomásuk szerint nincsenek messze egymástól az elképzelések: a Chelsea 115 millió eurót kérne, a Real Madrid 100-at adna, a 15 milliós különbség pedig ezen a szinten aprópénznek számít.

Eden Hazard (elöl) már csak egy lépésre van a Real Madridtól?Forrás: AFP/Glyn Kirk

A transzfert megkönnyítheti, hogy a Real nagyon akarja Hazard-t, aki meg úton-útfélen hangoztatja, hogy élete álma, hogy felhúzhassa a fehér mezt. Ráadásul Zidane a gyerekkori bálványa, a francia pedig már tíz éve is nagy csodálója volt az akkor még ifjú tehetségként emlegetett belgának.

Miután a Chelsea már csak ezen a nyáron tud pénzt csinálni Hazard-ból, bármilyen kemény tárgyaló hírében is áll a londoni klub igazgatója, Marina Granovszkaja, szinte biztosra vehető, hogy a felek egymás tenyerébe fognak csapni.