Bombameglepetés: cseh csapat ejtette ki a Sevillát az El-ből

Horizontal, Slavia Praha, Sevilla
Ever Banega of Sevilla FC and Slavia Prague's Alex Kral vie for the ball during the UEFA Europa League last 16, second leg football match Salzburg v Napoli on March 14, 2019 in Salzburg. (Photo by Michal CIZEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-liga-nyolcaddöntő visszavágójának csütörtök esti összecsapásai izgalmas mérkőzéseket hoztak. Az Arsenal hiába szedett össze kétgólos hátrányt az első meccsen, végül búcsúztatta a Rennes együttesét (3-0), az Internazionale nagy meglepetésre a hazai pályán kapott ki az Eintracht Frankfurttól (0-1), így az olasz együttes kiesett a második számú európai kupasorozatból, míg a Slavia Praha és a Sevilla ismét négygólos döntetlent (2-2) játszott, majd jött a hosszabbítás, ahol három találat is esett, végül 4-3-ra nyert a cseh klub, és bombameglepetésre búcsúztatta nevesebb riválisát. 

Az Arsenal már a 15. percre ledolgozta a kétgólos hátrányát a Rennes ellen,

Pierre-Emerick Aubameyang és Ainsley Maitland-Niles találatának köszönhetően, és az idegenben lőtt góljának köszönhetően már továbbjutásra is állt. Kicsit érthetetlen módon az angol együttes visszavett a tempóból, átadta az irányítást a francia riválisának, így ahelyett, hogy lezárta volna a párharcot, sokáig a tűzzel játszott.

Pierre-Emerick Aubameyang duplázott a Rennes ellen Forrás: AFP/Ian Kington

A 72. percben azonban Aubameyang megszerezte a második találatát a meccsen,

így egy vendég találatnak csak a hosszabbításra lett volna elég, de mivel újabb gól már nem esett, így az Arsenal jutott a negyeddöntőbe.

Az Inter az első meccsen elért idegenbeli gólnélküli döntetlen után esélyesként várhatta az Eintracht Frankfurt elleni visszavágót,

amelyen Luka Jovic szép emelése után már a 6. percben hátrányba került.

A meccs képe alapján viszont egyáltalán nem volt meglepetés a németek vezetése, a milánói sztárcsapat nem sok veszélyt jelentett a kapura. A második játékrészben a hazaiak előtt adódtak jó lehetőségek a gólszerzésre, de nem esett újabb találat, így a Frankfurt búcsúztatta az előzetesen esélyesebbnek tartott riválisát.

A Slavia Praha már Spanyolországban is meglepte a Sevillát (2-2), ahogy hazai pályán is előnybe került Michael Ngadeu-Ngadjui góljával. A spanyol együttes Wissam Ben Yedder büntetőjével egyenlített a félidő hajrájában, viszont Tomas Soucek büntetőjével már ismét a hazai csapatnál volt az előny. Kevesebb mint tíz perccel később viszont Munir El Haddadi egyenlített, így ekkor hosszabbításra állt a párharc.

Mivel a rendes játékidőben újabb gól már nem esett, így jöhetett is a ráadás.

A Slavia Praha kiütte a Sevillát Forrás: AFP/Michal Cizek

A hosszabbítás 98. percében Franco Vazquez is betalált, azonban szinte azonnal jött a hazai válasz Mick van Buren révén. A slusszpoén a Slavia Prahaé volt,

Ibrahim Traoré a 119. percben lőtte tovább a cseh csapatot.

Európa Liga, nyolcaddöntő, visszavágók:

Arsenal (angol)-Rennes (francia) 3-0 (2-0)
gólszerzők: Aubameyang (5., 72.), Maitland-Niles (15.)
Továbbjutott: az Arsenal, 4-3-as összesítéssel

Internazionale (olasz)-Eintracht Frankfurt (német) 0-1 (0-1)
gólszerző: Jovic (6.)
Tj.: a Frankfurt, 1-0-s összesítéssel

Villarreal (spanyol)-Zenit (orosz) 2-1 (1-0)
gólszerzők: Moreno (29.), Bacca (47.), illetve Ivanovic (91.)
Tj.: a Villarreal, kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel

Slavia Praha (cseh)-Sevilla (spanyol) 4-3 (2-2, 1-1) - hosszabbítás után
gólszerzők: Ngadeu-Ngadjui (15.), Soucek (47., 11-esből), Buren (102.), Traore (119.), illetve Ben Yedder (44., 11-esből), El Haddadi (54.), Vazquez (98.)
Tj.: a Slavia Praha 6-5-ös összesítéssel

Benfica (portugál)-Dinamo Zagreb (horvát) 3-0 (1-0, 0-0) - hosszabbítás után
gólszerző: Jonas (71.), Ferro (94.), Grimaldo (105.)
kiállítva: Stojanovic (104.)
Tj.: a Benfica 3-1-es összesítéssel

Szoboszlai Dominik gólpasszt adott az Európa-ligában - videó

A magyar felnőtt válogatottba is meghívott Szoboszlai Dominik először kezdett az Európa-ligában a Red Bull Salzburg színeiben, és rögtön gólpasszt is adott a Napoli elleni. A nyolcaddöntő visszavágóját megnyerték az osztrákok (3-1), de 4-3-s összesítéssel az olaszok mentek tovább. A Chelsea idegenben is kiütötte a Kádár Tamással felálló Dinamo Kijevet (0-5), így nagyon magabiztosan került a negyeddöntőbe.