Henry szépségdíjas góljával lett kiütéses a francia siker a vb nyitómeccsén

Women's World Cup, France and South Korea in Paris coreia do sul cup FIFA france frança korea republic parc de princes paris PHOTOGRAPHER soccer vanessa carvalho womens world WORLD CUP zkpa
Amandine of France during match against South Korea, game valid for group A of the World Cup of Women's Soccer in the Stadium Parc Des Princes in Paris the capital of France this Friday, 07. (PHOTO: VANESSA CARVALHO/BRAZIL PHOTO PRESS)
Vágólapra másolva!
Mintegy 45 ezer néző előtt a végső győzelemre is esélyes francia válogatott magabiztosan győzte le 4-0-ra a Koreai Köztársaság csapatát a franciaországi női labdarógú világbajnokság szombat esti nyitómérkőzésén. 

A Paris Saint-Germain otthonául szolgáló, hivatalosan 48 ezer néző befogadására alkalmas párizsi stadionban nem sok szék maradt üresen, a francia válogatott pedig meghálálta a nézők buzdítását.

A koreai játékosokat leszámítva mindenki nagyon jól szórakozott Forrás: Brazil Photo Press/Vanessa Carvalho

Eugenie Le Sommer már a 9. percben megszerezte a vezetést, miután a hazai csapat nagyszerűen vitt végig egy támadást a félpályán megszerzett labdával.

Az első félidő hajrájában Wendie Renard előbb egy barróll, majd egy jobbról bekanyarított szöglet után fejelt a koreai kapuba, az i-re pedig Amandine Henry tette fel a pontot a 85. percben, aki egy cselsorozat végén 18 méterről tekert a kapu bal alsó sarkába.