Vágólapra másolva!
Vasárnap délután lett hivatalos, hogy a Chelsea-t Európa-liga győzelemre vezető Maurizio Sarri lett a Juventus új vezetőedzője. A 60 éves olasz szakembert a bemutatása után Cristiano Ronaldóról kérdezték, és persze az is szóba került, hogy vajon a Juventus kispadján is melegítőben fog ülni?

A 60 éves Sarri 19 éve dolgozik edzőként, de az első trófeáját idén sikerült megnyernie, így érthető, hogy a Juventus-szurkolók kétkedve fogadták a kinevezését.

- mondta Sarri, aki korábban három évig Nápolyban dolgozott, ami szintén feketepont a Juve-szurkolóknál.

Sarri terepszemlét tartott a Juventus edzőközpontjában Forrás: Juventus FC/Twitter

"Három éven át minden reggel azzal a tudattal ébredtem, hogy le akarom győzni a Juventust. 110%-ot adtam, ennél többet nem tudok, de nem jártunk sikerrel.

Profi vagyok, mostantól minden erőmmel és tudásommal azon leszek, hogy a Juventust vezessem győzelemre. A Nápolyban töltött években mindent kiadtam magamból, ami bennem volt. Ott születtem és gyerekként a klub szurkolója voltam. Az utolsó hónapokban [nápolyi időszakában, 2018 tavaszán – a szerző] kétségeim támadtak és valami azt súgta, véget ért a közös út. Abban a pillanatban, hogy a kinevezték Carlo Ancelottit, minden kérdés tisztázódott bennem."

A Juventus frissen kinevezett edzője nagyon izgatott, hogy együtt dolgozhat Cristiano Ronaldóval.

aki minden rekordot megdöntött, ami szembe jött vele. Szeretném, ha velem további rekordokat döntene meg a jövőben" - folytatta Sarri, aki állítólag a sajtótájékoztató után Görögország felé vette az irányt, hogy a találkozzon a családjával nyaraló Cristiano Ronaldóval, és egyeztessen vele a jövőjéről.

Maurizio Sarri öltönyben jelent meg a sajtótájékoztatón Forrás: Juventus FC/Twiter

A 60 éves Sarri állítólag napi 80 szál cigarettát fogyaszt. A dohányzási szokásai nem kerültek terítékre, de megkérdezték tőle, hogy a Juventus edzőjeként is mindig melegítőben fog-e flangálni.

„Nem tudom, ez kit zavar, majd beszélek a vezetőséggel. Ha rajtam múlik, nem szeretnék öltönyben a kispadnál állni.

Amikor a Juventust képviselem, a klub egyenruháját viselem majd. Az én koromban azt hiszem, a legfontosabb, hogy legyen rajtam ruha" - mondta Sarri, aki nagyon várja már a Napoli elleni összecsapást. Véleménye szerint vagy megtapsolják, vagy kifütyülik, azonban mindkettő a szeretet kifejezése lesz.