Vágólapra másolva!
A holland De Telegraaf és az olasz Sky Sport Italia értesülései szerint az Ajax 19 éves védője, Matthijs de Ligt a Juventushoz fog szerződni.

A fiatal hátvéd a nyári átigazolási piac egyik legkapósabb árucikke, az összes topklub sorban áll érte. Eleinte a Barcelona tűnt befutónak, aztán a Liverpoolról szóltak a hírek, majd úgy nézett ki, a PSG-hez igazol De Ligt.

Aztán jött a Nemzetek Ligája döntője, ahol a holland válogatott kikapott Portugáliától, a mérkőzés után pedig Cristiano Ronaldo odament az Ajax csapatkapitányához, és megkérte, válassza a Juventust.

Cristiano Ronaldo arra kérte Matthijs de Ligtet, hogy igazoljon a Juventushoz Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

A jelek szerint De Ligtet meggyőzte a szupersztár, és valószínűleg Torinóba igazol, ahol az egész olasz bajnokság második legtöbbet kereső játékosa lesz évi 15-20 millió eurós bérével (természetesen Ronaldo az első 30 millióval). A Juventus nagyjából 70 millió eurót fog utalni az Ajaxnak a szupertehetséges védőért.

A „Zebrák” a napokban egy másik játékost is bejelenthetnek, a szabadon igazolható Adrien Rabiot érkezhet, így valószínűleg Paul Pogba nem lesz újra a Juventus focistája.