Társoldalunk:

Elbúcsúzott a PSG brazil sztárja, visszatérhet Barcelonába

2019.06.23. 10:47

Dani Alves, a Paris Saint-Germain brazil válogatott focistája az Instagram-oldalán jelentette be, hogy két év után távozik a francia fővárosból.

Minden idők legtöbb trófeát nyert focistája 2017 júliusában a Juventustól érkezett a párizsi klubhoz, két bajnokságot, egy francia kupát és egy ligakupát nyert a csapattal.

„Ma lezárom egy szakaszát az életemnek. Egy diadalmas, tanulságos és tapasztalatokkal teli ciklust. Szeretném megköszönni a PSG-családnak, hogy lehetőségem volt történelmi tetteket végrehajtani társaimmal a klub történetében. Csak köszönettel tartozom mindenkinek, a teljes stábnak a kedvességért, a tiszteletért, a mutatott elhivatottságért, az első naptól kezdve. Ők teszik ezt a klubot különlegessé” – írta a 107-szeres brazil válogatott focista az Instagram-oldalán.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hoje fecho mais um ciclo na minha vida, um ciclo de vitória, de aprendizados e de experiências. Gostaria de agradecer a família PSG pela oportunidade de juntos construir uma página na história desse clube. Gostaria de agradecer a todos e sobre tudo ao staff pelo carinho, pelo respeito, pela cumplicidade demostrada desde o primeiro dia... vocês fazem esse clube um pouco mais especial. Foram dois anos de resiliência e reinventares contínuos para cumprir com a minha missão, porém na vida tudo tem um começo, um meio, um final e hoje chegou o momento de colocar esse ponto final aqui. Peço-lhes desculpas se em algum momento não estive a altura, peço-lhes desculpas se em algum momento cometir alguma falha, apenas tentavam dá o meu melhor. Obrigado a todos os companheiros pelos momentos vividos, pelas risadas juntos, pelos enfados também que vossos espíritos preguiçosos me fizeram passar. Se vocês um dia me recordarem, que seja como o GOOD CRAZY de cada dia, com um belo sorriso no rosto, com uma energia pura de alma, como um profissional trabalhador e compromissado com os objetivos.... como alguém que apenas quis que vocês fossem melhores a cada dia e que tentou fazê-los entender o verdadeiro significado da palavra equipe. “Um grande abraço a todos e espero que não sintam muita falta das minhas loucuras ” Com muito carinho GoodCrazy!! #GoodCrazyMood

DanialvesD2 My Twitter (@danialves) által megosztott bejegyzés,

Dani Alves jelenleg a brazil válogatott csapatkapitányaként szerepel a Copa Américán. Szombaton a Peru ellen 5-0-ra megnyert csoportmeccsen gólt is szerzett.

Egyelőre nem tudni, hol folytatja a 36 éves jobbhátvéd, de nemrég a Diario Sportnak elmondta, szívesen visszatérne Barcelonába.

„A Barca az otthonom. Mindig is ezt mondtam. Szeretem ezt a klubot, és mindent, amit megéltem vele. Szeretem az embereket, akik ott dolgoznak, a csapattársaimat, akik még mindig ott vannak” – mondta Dani Alves, aki klubszinten minden lehetséges trófeát megnyert a katalán csapattal.