Újabb magyar futballista igazolhat Dunaszerdahelyre

Dunaszerdahely MOL Aréna DAC - Slovan Bratislava szlovák bajnoki mérkőzés
A dunaszerdahelyi szurkolók minden meccsen elképesztő hangulatot teremtenek
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport Online úgy értesült, hogy a szlovák élvonalban szereplő DAC ajánlatot tett a Benficának a magyar U-válogatott szélső, Csoboth Kevin játékjogáért.

A dunaszerdahelyiek keretében jelenleg négy olyan futballistát találunk – Csóka Dánielt, Kalmár Zsoltot, Vida Kristophert és Vida Mátét –, aki szerepelt már valamelyik korosztályos magyar válogatottban, illetve a dunaszerdahelyiekkel hamarosan szerződést hosszabbító Kalmár Zsolt stabil tagja a felnőttválogatott keretének is. A sor Csoboth Kevinnel folytatódhatna, a felvidéki klub ugyanis a Nemzeti Sport értesülései szerint ajánlatot tett a Benficának a 19 éves szélsőért, aki tavaly 2021-ig hosszabbított a lisszaboniakkal.

Csoboth a 2018–2019-es idényben bemutatkozhatott az UEFA Ifjúsági Ligában, és egy meccsen, csereként beállt a felnőtt portugál másodosztályban is a Benfica B-be. A lisszaboniak második csapatával edz, de bajnokikat főleg saját korosztályában, illetve az U23-as együttesben játszott. Az U19-es bajnokságban 11 mérkőzésen három gólt és hét gólpasszt ért el, illetve, ami még az erősségének számított, hogy több 11-est is kiharcolt. A fejlődésén sokat lendíthetne, ha kölcsönbe kerülne egy élvonalbeli klubhoz, pláne, ha nemzetközi kupában is szerepelhetne, hiszen a DAC indul az Európa-ligában. Egyébként pedig a Fortuna Ligában ezüstérmes dunaszerdahelyiekről köztudomású, hogy előszeretettel adnak lehetőséget fiatal játékosoknak, 22.3 évvel a DAC átlagéletkora a második legalacsonyabb a szlovák élvonalban.