Társoldalunk:

A Bayern Münchenbe igazolhat a Juventus sztárja

2019.08.15. 13:32

Olasz lapok egybehangzó értesülése szerint hamarosan visszatérhet a Bundesligában szereplő Bayern Münchenhez a Juventus támadója, Mario Mandzukic. A horvát támadót korábban a Manchester United is vitte volna, de akkor nem jött létre az egyezség, most viszont úgy néz ki, pont kerülhet az ügy végére.

A Football Italia úgy tudja, hogy a csatár ügynöke, Giovanni Branchini már a bajor sztárcsapattal egyeztet. A Bayern két éves szerződést kínál Mandzukicnak, aki idényenként 5 millió eurót kereshet. A hírek szerint már csak a két csapatnak kell egyezségre jutnia a vételárat illetően: a Juve legalább 15 millió eurót szeretne kapni a horvát játékosért, de ezt sokallja a müncheni klub. 

Mario Mandzukic (háttal) hamarosan újra a Bayern München játékosa lehetForrás: AFP/Marco Bertorello

Ám mivel Mandzikuc is távozni szeretne, a Juve pedig túladna a focistán, így nem valószínű, hogy ne tudnának megegyezni az átigazolási díjat illetően. A 33 éves csatár – akit korábban a Manchester United is vitt volna, de nem sikerült végül megegyeznie a feleknek – korábban már játszott a német rekordbajnoknál, 2012 és 2014 között 54 bajnoki mérkőzésen 33 alkalommal volt eredményes, ráadásul Bajnokok Ligáját is nyert 2013-ban a Bayernnel.

Az olaszok szerint egyébként Mandzukic honfitársa, a müncheni együttes vezetőedzője, Niko Kovac kimondott kérésére érkezhet a rutinos labdarúgó.