Társoldalunk:

Fekete lovagok: érdekes videóban leplezték le az új DVTK-mezt

2019.09.23. 15:22

Három év szünetet követően ismét fekete mezekben léphetnek pályára a DVTK labdarúgói. Az új szerelést fekete alapon egy-egy piros és fehér csík díszíti, melyet a 2Rule kifejezetten a Diósgyőr számára tervezett és gyártott.

A vidéki klub labdarúgói közel 110 éves történetük során eddig mindössze két időszakban léptek pályára tiszta fekete szerelésben. Első alkalommal a 2007/2008-as és 2008/2009-es bajnokságban viseltek - arany színnel díszített - fekete mezeket a játékosok. Többek között Elek Norbert, Homma Kazuo, Đorđe Kamber, Köteles László, Lipusz Norbert, Simon Attila, vagy Sipeki István is a DVK-ban játszott ekkor. De ezt a mezt viselve vonult vissza Diósgyőrben a korszak legendás labdarúgója Vitelki Zoltán is, aki akkoriban már a DVTK csapatkapitányi karszalagját is viselte.

Ismét fekete lesz a DVTK harmadik számú mezeForrás: dvtk.eu

A szurkolók számára biztosan sok szép emléket idéz fel a legutóbbi fekete szerelés is, amely a 2013/2014-es és az azt követő 2014/2015-ös szezonban volt használatban. Amennyiben csak a fekete mezben lejátszott meccseket nézzük, akkor két esztendő alatt 36 tétmérkőzésen (OTP Bank Liga, Magyar Kupa, Ligakupa és Európa Liga összesen) 18 győzelem és 8 döntetlen mellett mindössze 10 vereséget könyvelhetett el a miskolci csapat. Többek között ebben játszott a DVTK a Videoton elleni győztesen megvívott Ligakupa-döntőn, az Újpest elleni Magyar Kupa-döntőn és a Litex Lovecs elleni hazai (Nyíregyházán lejátszott) Európa Liga-selejtezőn is. A csapat tagja volt a válogatott alapemberének számító Elek Ákos és Kádár Tamás, de a teljesség igénye nélkül Bacsa Patrik, Barczi Dávid, Bognár István, Futács Márkó, Georges Griffiths, Gosztonyi András, Nikházi Márk és Dražen Okuka is sok felejthetetlen pillanattal ajándékozta meg a klubot.